Uređeno i moderno opremljeno 170 metara nekoć "divljeg" priobalja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije


Užurbano se privode kraju radovi na uređenju nove gradske plaže Val de Lesso, čijih se dvije tisuće metara iz do jučer "divlje" pretvara u uređenu, komunalno i hortikulturno uređeno sunčalište i kupalište. Prva faza, obuhvatila je oko dvije tisuće četvornih metara površine, odnosno gledajući samo "u dužinu" priobalne šetnice 170 metara. Uzme li se u obzir ukupna dužina rovinjskog priobalja tih se 170 metara dosta čini skromnim, no "metraža" dobiva na "težini" zna li se da je jedno naselje i brojni kupači koji gravitiraju tom dijelu grada konačno dobili sređenu šetnicu i pješačke staze s prilazima plaži.

Posebna pažnja za teže pokretljive

Jučerašnji posjet, još uvijek gradilištu koje će se, po svemu sudeći i za javnost otvoriti slijedećeg tjedna, odnosno nekoliko dana kasnije od predviđenog roka, da naslutiti da će kupalište biti moderno opremljeno. Osim betonskog pločnika, od istog materijala izrađenog sunčališta i potpornog zida obloženog kamenom, posebna je pažnja pridana osobama s invaliditetom i svima onima smanjene i teže pokretljivosti za koje je izgrađena rampa. Također, tu je i plato za kemijske toaletne kabine i svlačionice koje će biti postavljene  sutra, te opremljena zona za spasilačku službu.

- Radovi na uređenju prve faze plaže Val de Lesso, startali su koncem veljače, i upravo ovih dana plaža će, kao i što je najavljeno za početak lipanja biti spremna za prihvat prvih ovosezonskih  kupača, kaže nam, gradski pročelnik Ermanno Turcinovich iz Upravnog odjela za izgradnju i održavanje objekata. Doznajemo, i da prva faza, uz građenje, podrazumijeva i hortikulturno opremanje. (Napisala i snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter