Uređenje Trga kralja Tomislava nije zaboravljeno

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

O uređenju Trga kralja Tomislava na Verudi već se godinama priča, no nikakvi konkretni pomaci nisu viđeni. Međutim, situacija će se uskoro promijeniti jer, kako su nas izvijestili iz Grada Pule, radovi na uređenju, u skladu s osiguranim sredstvima, ishodovanim dozvolama i etapama izvođenja, kreću se planiranom dinamikom.

- Riječ je o jednoj od najznačajnijih gradskih investicija koja će stanovnicima Verude osigurati javne sadržaje i uređen prostor s modernom komunalnom infrastrukturom, zelenim površinama, dječjim igralištem, društvenim domom, uređenim prometom i ostalim elementima te će se s punim pravom opravdati veličina imena koje nosi i biti centar društvenog okupljanja stanovnika Verude i okolnih mjesnih odbora, istaknuli su iz Grada.

Naglasili su zatim da je u sklopu pripremnih radova, već izrađeno idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje, izvršena je izmjena GUP-a sukladno rješenju, izvedeni su potrebni geotehnički istražni radovi na lokaciji te su po provedenom pregovaračkom postupku javne nabave s autorom prvonagrađenog rada izrađeni svi idejni, kao i glavni projekt.

- Za rekonstrukciju Palladiove, Tomasinijeve i Široline ulice proveden je još i zasebni postupak bagatelne nabave projektne dokumentacije rekonstrukcije prometnica i infrastrukture. Izrađeni su i idejni te glavni projekt radi kompletnog infrastrukturnog uređenja obodnih prometnica i pristupa parceli trga te izmještanja dijela glavnog kolektora Vidikovac-Veruda s dijela površine, pojasnili su nadležni te istaknuli da je dosad ishodovano pet od ukupno sedam lokacijskih dozvola i sve su pravomoćne. Za preostale dvije postupci su u tijeku. Glavni projekti su izrađeni, prošli su kontrolu i dobili potvrde nadležnih javno pravnih tijela. (Nera SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 12. RUJNA


Podijeli: Facebook Twiter