Uređenje rive prioritet je Pule

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Uređenje rive prioritet je Pule Nalaz Državnog ureda za reviziju, vraćanje pozajmice od pola milijuna kuna Herculanei, opremanje osnovnih škola e-dnevnicima, izrada UPU-a Riva, uređenje Trga kralja Tomislava, privlačenje ljetnih manifestacija i plavljenje grada glavne su teme o kojima su vijećnici propitkivali gradonačelnika, pročelnike i direktore javnih gradskih poduzeća na aktualnom satu Gradskog vijeća.

Lovorka Tomičić (HDZ) upitala je tako gradonačelnika Borisa Miletića kako komentira uvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju te navedene propuste i nepravilnosti zbog kojih Grad nije dobio pozitivno mišljenje na financijsko poslovanje 2012.. Posebno ga je upitala na što se utrošilo 10 milijuna namjenski prikupljenih kuna od komunalne naknade koji su, prema nalazu revizije, nenamjenski potrošeni, na mišljenje da se ugovaraju poslovi bez javnog natječaja te da joj se predoči ugovor za usluge savjetovanja u odnosima s javnošću u iznosu od 18.500 kuna mjesečno. Miletić joj je obećao pismeni odgovor.

- No, želio bih ipak reći da se nadam da će revizija promijeniti odluku i da će se prema Gradu Puli ponašati kao i prema drugim gradovima, da će pročelnik za reviziju uvažiti mišljenje Grada kao i da se neće događati da se u reviziji citiraju novinski članci s političkih skupova, naglasio je Miletić.

Na upit vijećnice Tomičić direktoru Herculanee je li točno da je 30. rujna istekao rok za vraćanje pozajmice u iznosu od 500 tisuća kuna koje su posudili NK Istri 1961, Igor Stari je odgovorio da ne zna je li to rok za vraćanja pozajmice, ali ukoliko je, tada uplata nije stigla. No, ustvrdio je i da nema razloga za bojazan jer imaju valjane instrumente osiguranja koje će pravovremeno aktivirati i time pozajmicu naplatiti.

Vijećnik Bruno Nefat (NL Plinija Cuccurina) što Grad čini po pitanju realizacije prioritetnog projekta u gradu, a to je izrada UPU-a Riva, pročelnik za prostorno uređenje Giordano Škuflić rekao mu je da očekuju uskoro odgovor Studija BF, pobjednika na natječaju za najbolje idejno rješenje uređenja rive. Tada bi sklopili ugovor o izradi UPU-a, išli u izmjene određenih prostornih planova i donijeli idejna rješenja potrebna za realizaciju projekta.

- Prije nešto više od mjesec dana ugovorili smo i izradu konzervatorske podloge UPU-a Riva i vjerujem da će za dva mjeseca ona biti i gotova što je također preduvjet da se projekt može nastaviti. Točno je da se sve malo sporije odvija zbog financijskih razloga, a to je prvenstveno zato što nismo prihvatili prvu cijenu, odnosno onu koju je predložio Studio BF očekujući da cijenu pojedinih stavki možemo smanjiti, a znate da za sklapanje ugovora suglasne moraju biti obje strane. Također tražili smo da se razgraniče cijene UPU-a i svih ostalih planova i idejnih rješenja da se točno zna koji dio novca ide za što. Ne bi željeli potpisati bilo što. Ovaj je projekt doista prioritet ovoga grada, ali to ne znači da moramo trčati i sklapati nepovoljne ugovore, već one koji mogu garantirati da će se procesi koji slijede odvijati kvalitetno, rekao je pročelnik Škuflić.

Na upit Ardemia Zimola (IDS) hoće li uz osnovne škole Vidikovac i Veruda i ostale dobiti e-dnevnike, pročelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšić rekao je da u 2013. planiraju opskrbiti tabletima još jednu školu, a potom, ovisno o sredstvima, u narednih nekoliko godina i ostale. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter