Uređenje Fontičke gotovo dva mjeseca prije roka

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Kako bi građani Pule što prije kročili u potpunosti rekonstruiranom Fontičkom ulicom, koja predstavlja jedan od glavnih koridora prema pulskoj tržnici, rekonstrukcija ovog dijela pješačke zone u završnoj je fazi, odnosno, očekuje se da će se projekt okončati gotovo dva mjeseca prije roka.

Naime, jučer je u potpunosti završeno opločenje, a tijekom današnjeg dana dovršit će se fugiranje između novih kamenih ploča. Usto je postavljena javna rasvjeta, tipologije predviđene za postavu u cijeloj starogradskoj jezgri. Slijedeći tjedan izvest će se manji završni radovi na izradi spojeva oluka te obradi spojeva s fasadama objekata u okruženju. Rekonstruirana Fontička ulica kamenim opločenjem, prema uzoru na Flanatičku ulicu, dodatno će zaokružit estetski vizualitet centra grada.

Podsjetimo, radovi na rekonstrukciji Fontičke ulice započeli su sredinom siječnja s rokom završetka od 120 dana a izvodilo ih je trgovačko društvo TGT Adriatik d.o.o. Pula. Vrijednost investicije iznosi oko 1,3 milijuna kuna (s PDV-om). U sklopu radova obavljena je rekonstrukcija kompletne infrastrukture, odnosno kanalizacijske, vodovodne i plinske mreže, te javne rasvjete i oborinske odvodnje. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter