Uredenje doma otkriva vašu osobnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jeste li ikada razmišljali o tome da nacin uredenja vlastitog doma govori puno o vašoj osobnosti? Odabir boja, stila i nacina primjene odredenih elemenata u prostoru, otkrit ce sklonosti i osobine, kojih možda niste niti svjesni!

Postoji mnogo faktora koji utjecu na uredenje doma. Najznacajnije su svakako vaše osobne sklonosti i želje popracene financijskim mogucnostima…

Odabir boja u interijeru otkrit ce neke od vaših osobina. Crvena je najsnažnija boja i odabiru je osobe cvrstog karaktera, željne uzbudenja i akcije, kao i tople i srdacne osobe. Zelena je omiljena smirenim osobama i ljubiteljima prirode, a cesto ce ju odabrati i oni koje teže smanjenju aktivnosti i opuštanju. Ružicasta je najcešce ženska boja, ali se povezuje s osobama koje su sretne, srdacne i pouzdane. Plava boja otkriva staloženu i tihu osobu, ali odabrat ce ju i oni kojima je dom oaza u užurbanoj svakodnevici. Žuta boja predstavlja otvorenu, pozitivnu i optimisticnu osobu dok se pojedinci koje vole komociju i zadovoljstvo odlucuju cesto za smede tonove. Ljubicasta vas otkriva kao osobu koja teži otmjenosti, visokom položaju i luksuzu. Aktivnost, toplina i širenje pozitivnih vibracija odlike su ljudi koji odabiru narancastu boju, a hrabrost, sofisticiranost i elegancija krase osobe koje uživaju u crnoj. Bijela se povezuje s predanim i iskrenim, a siva s uravnoteženim osobama.

Odabrani stil uredenja takoder mnogo toga govori o vašim osobinama. Ukoliko ste se odlucili za ambijentalni stil otkrit cete da ste opuštena osoba koja ne vodi brigu o tudim životima vec iskljucivo vlastitom. Nije vam težnja isticanje vec uživanje u vlastitom svijetu s obitelji i prijateljima. Rustikalni stil ce otkriti zaljubljenike u prirodu s dozom fine romantike, koju osim u svakodnevni život, unose i u okruženje vlastitog doma. Retro stilovi su omiljeni osobama koje se cesto prisjecaju prošlosti, ali ga odabiru i oni koji žele unijeti eleganciju i raskoš nekih prošlih vremena te istaknuti svoju poziciju u društvu. Minimalizam je tipican odabir prakticnih i poslovnih ljudi, koji ovakvim nacinom uredenja lako održavaju red i preglednost. Odabir ovog stila predstavlja osobu koje je tipicni predstavnik suvremenog užurbanog nacina života.

Jednolicno odabrani tonovi i materijali ukazat ce na mirnu osobu koja ne traži centar pažnje u svojoj okolini vec je usmjerena na sebe i bliske osobe. Raznovrsnost boja i materijala karakterizira aktivne i znatiželjne osobe koje je teško smiriti. U velikim otvorenim i povezanim prostorima s puno svjetla, uživat ce pojedinci koji su otvoreni za upoznavanje novih ljudi, druženja, hrabar ulazak u nove poslovne zahvate te su otvoreni i iskreni prema drugima. Nesigurnost i strah koje nosite možda još iz djetinjstva, povucenost te naglašena individualnost, osobine su koje se vežu uz opuštenost u manjim prostorima, željom za zatvaranjem vrata i odvajanjem funkcionalnih grupa u stanu te potrebom za boravkom u prostoru s manjom kolicinom svjetlosti.

Kreativne osobe ljubitelji su ambijentalne rasvjete, za razliku od onih, sklonijih racionalnom razmišljanju, koji ce cešce koristiti centralnu. Nesigurne osobe težit ce zamracivanju prostora, a nervozne osvjetljivanju.

Još je mnogo prostornih parametara koji otkrivaju vašu osobnost, ali nekoliko osnovnih reci ce vam sasvim dovoljno o vama, vašim prijateljima i poznanicima te omoguciti lakše i jednostavnije komuniciranje!

www.interijernet.hr


Podijeli: Facebook Twiter