Uređenje dijela pulske rive

Radovi na uređenju rive oko Riječkog gata (M. ANGELINI)
Radovi na uređenju rive oko Riječkog gata (M. ANGELINI)

U dijelu rive nastavljaju se radovi uređenja koje financira Lučka uprava. Sami radovi počeli su u studenom prošle godine. Riječ je o nastavku uređenja koje je započelo 2011. godine kada je izgrađeno 20-ak metara nove obale od Riječkog gata prema Velom Vrhu.

Lučka uprava Pula raspisala je potom novi javni natječaj za drugu fazu ovih radova, a koji obuhvaćaju nastavak započete gradnje u dužini od još 70 metara. Na natječaj je tada pristigla jedna ponuda riječke tvrtke Sun Adria d.o.o. u visini od nešto manje od sedam milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 8 milijuna s PDV-om koja je naravno i prihvaćena.

- Radovi na nastavku izgradnje nove obale podno pulske Arene teku prema planu i u rokovima koji su dogovoreni sa izvođačem, riječkom tvrtkom Sun Adria, rekao nam je glasnogovornik Lučke uprave Pula Zoran Peruško.

Upravo se, kaže, postavljaju temeljni blokovi u dužini od 15 metara, što će potrajati otprilike oko sedam dana. Nakon toga slijedi poravnavanje cijelog područja, radnja nadmorskog serklaža te nasipavanje i betoniranje navedenih 15 metara.

- Završetak ovog, prvog dijela investicije, planiran je, dakle, za drugu polovicu ožujka, ustvrdio je Peruško i dodao da je ukupna vrijednost radova 1,5 milijuna kuna. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter