Uređeni novi prostori kluba Puls na Svetici

Novi prostori na Svetici u Šišanu
Novi prostori na Svetici u Šišanu

Sportsko rekreacijski klub Puls dobio je nove prostorije u sklopu bivšeg vojnog kompleksa Svetica u Šišanu, poznatog kao Monte della Madonna. Bila je to prigoda za prezentaciju novih projekata, druženje članova i prijatelja kluba, načelnika Općine Ližnjan Marka Ravnića, njegovog zamjenika Matije Maurovića, direktorice Turističke zajednice Općine Natali Palko Zidrum i direktorice Turističke zajednice Grada Vodnjana Morene Smoljan Makragić te predstavnika auto kampa BiVillage.

Puls uredio je prostor koji će zasigurno služiti za brojne aktivnosti kluba, edukacije i prezentacije koje se paniraju u budućnosti. 

Navedena zona je dragocjena zbog prekrasne netaknute obale, a obuhvaća i najveće šumsko područje u južnoj Istri. Također je područje bogato kulturno-povijesnom baštinom, a proteže se od Karigadura do zaljeva Budava.

- Nedavno je otvoren natječaj Fonda za regionalni razvoj "Promicanje održivog razvoja prirodne baštine" na kojem je alocirano 196 milijuna kuna. Ovo je prilika i izazov koji je prihvatila i Općina Ližnjan pa će sa svojim novim partnerima, SRK-om PULS, raditi na projektnom prijedlogu i prijavi. Glavni cilj projekta bit će trajno očuvanje područja, osnivanje javne ustanove te održiva turistička valorizacija s naglaskom na outdoor turizam. Nadamo se kako će i država prepoznati projekt te prepustiti Općini bivši vojni kompleks Svetica (Monte della Madonna) trajno ili na veći broj godina, naglasio je zamjenik načelnika Maurović, te dodao da se ada da će upravo ova zona postati Centar za aktivni odmor.

Ispred svih članova Kluba, obratio se nazočnima predsjednik Denis Mirković.

- Izuzetno smo sretni da imamo prigodu ugostiti vas u novim prostorijama kluba. Nadamo se da će ovakvih i sličnih prigoda biti što više. Vidimo se uskoro, već 7. siječnja kad se upravo ovdje održava jedno od kola Kvarnersko istarske treking avanture odnosno održava se K.I.T.A. Svetica, najavio je Mirković. (G.I.)


Podijeli: Facebook Twiter