Uređene plaže kao glavni turistički adut

Podizanje plave zastave u Umagu
Podizanje plave zastave u Umagu

Na plaži Laguna, u sklopu Istraturistova naselja Stella Maris Resort u Umagu, u četvrtak je simbolično podignuta plava zastava, međunarodno priznati znak održivog upravljanja i gospodarenja morem i obalnim pojasom.

Zastavu je podigao jedan od najvjernijih gostiju toga turističkog naselja, Frank Himmel iz Njemačke.

- More i plaže su najvažniji motiv dolaska naših gostiju i naš je cilj da ih sačuvamo i prezentiramo na najbolji mogući način, stoga je plava zastava važan i prepoznatljiv simbol koji našim gostima jamči da se na plaži i u moru mogu osjećati sigurno i da imaju pregršt sadržaja koje mogu koristiti, istaknuo je tom prilikom direktor Istraturista Ronald Korotaj.

Plava zastava dokaz je da se plažom upravlja sukladno najvišim standardima zaštite mora, što je mnogim turistima glavni kriterij za odabir turističke destinacije. Na području Umaga prve su plave zastave podignute još 2001. godine, a ove su godine uz plažu Laguna istaknute još na plaži Sol Katoro, u naselju Polynesia, te plaži Kanova u kampu CampingIN Park Umag.

- Istraturist već 15 godina posluje po načelima društvene odgovornosti, što uključuje brigu za okoliš, ulaganje i razvoj plaža, te podizanje sadržaja i kvalitete. Iskoraci se jako dobro vide, a svojim naporima u očuvanju okoliša Istraturist podiže vrijednost cijele destinacije, rekao je umaški gradonačelnik Vili Bassanese, dodavši da gradska vlast podržava takvu poslovnu politiku.

Svečanost je uveličao dječji zbor umaške Osnovne škole Marije i Line otpjevavši "Krasnu zemlju". Stella Maris Resort je najveće turističko naselje na području Umaga, a s plažom Laguna i ATP centrom i jedan od najprepoznatljivijih simbola grada. U punoj sezoni u apartmanima, vilama i kampu Stella Marisa boravi i do četiri tisuće gostiju. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter