Uređene dječja soba i ambulanta na abdominalnoj kirurgiji

Pravi mali koncert pred dječjom sobom na kirurgiji izveli su đaci osnovnih škola Monte Zaro i Vidikovac te pulski gimnazijalci
Pravi mali koncert pred dječjom sobom na kirurgiji izveli su đaci osnovnih škola Monte Zaro i Vidikovac te pulski gimnazijalci

U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji Volim Istru, koju provodi udruga Hitan slučaj Tatjane i Zorana Tomaića, prikupljeno je 78 tisuća kuna čime su uređene dječja soba i ambulanta na Odjelu abdominalne kirurgije pulske Opće bolnice. Jučer je to i svečano obilježeno na drugom katu Mornaričke bolnice gdje su okupljeni liječnici i medicinske sestre, brojni gosti i pacijenti na odjelu uživali u pravom malom koncertu pulskih đaka.

Zahvalnica Tatjani i Zoranu Tomaiću

Nastupile su solističke skupine osnovnih škola Vidikovac i Monte Zaro pod vodstvom profesora Zorana Gardaševića i Štefice Martinić te zbor Gymnasium s Tonijem Selakovićem na gitari, pod ravnanjem profesorice Elde Duras. Zanimljivosti radi dodajmo da su osnovnoškolci s Monte Zara svoju pjesmu "otpjevali" i hrvatskim znakovnim jezikom.

- Pregradili smo jednu ogromnu sobu i dobili dječju sobu s četiri, po potrebi i pet ležajeva te uz nju veliku, funkcionalnu ambulantu za odjel, u koju se pacijent može dovesti i na krevetu, pružiti njega, izvesti potreban zahvat. Više nam za to neće trebati paravani da bismo se odvojili od drugih pacijenata u sobi. Liječnik i medicinsko osoblje u ambulanti imaju i videonadzor nad dječjom sobom, kompjutor i ormar za lijekove da im rezerve uvijek budu pri ruci, a postavljeni su i novi klima-uređaji, provedena električna instalacija i dovedena voda, sve što treba jednoj suvremenoj bolničkoj ambulanti, kaže dr. Edo Matošević, šef Odjela opće i abdominalne kirurgije.

Dr. Matošević uručio je bratu i sestri Tatjani i Zoranu Tomaiću zahvalnicu pulske Opće bolnice za njihov humanitarni rad. Sanacijska upraviteljica bolnice doc. dr. sc. Irena Hrstić zahvalila se svima koji su omogućili bolje uvjete za najmlađe pacijente, uz želju da nam djeca budu zdrava i da ova bolesnička soba ostane što duže prazna. Uz molitvu za ozdravljenje, novouređene je prostorije blagoslovio biskup u miru Ivan Milovan.

Donacije pacijenata, boćara, djece…

Novac za uređenje dječje sobe i ambulante darivali su mnogi donatori i volonteri, a na jučerašnjoj svečanosti zatekli smo jednu od njih. Tanja Arsenić, administratorica s Odjela za citologiju, rekla nam je da je zajedno s kolegama i pacijentima bolnice te boćarima i boćaricama s kojima igra u Prvoj ligi prikupila šest i pol tisuća kuna. Potaknula je i Zajednicu tehničke kulture da se priključi akciji "Volim Istru" i njihovi su predstavnici jučer predali dr. Matoševiću dječje igre "Mozgalicu" i "Čovječe, ne ljuti se", koje su u drvu izradila djeca u radionici Centra tehničkih aktivnosti na Verudi za dječju sobu na kirurgiji. (Duška PALIBRK, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter