Uredena tri odmorišta-vidikovca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcina Barban zahvaljujuci svom položaju ima nekoliko prekrasnih vidikovaca na kojima se putnici lokalnim cestama cesto zaustavljaju da bi uživali u prizoru koji im se pruža. Odnedavno je Turisticka zajednica opcine na tri najatraktivnija vidikovca uredila mala odmorišta na kojima su po dva stola i cetiri klupe izradeni od kamena i drva, kako i prilici odmorištu u divljoj netaknutoj prirodi.

Jedno odmorište-vidikovac nalazi se ispod Rebici prema Blazu, drugo na Sv. Ivanu kod Hrboki, a trece, Krnicki vrh, pored Trlji, u blizini raskršca na kojem se spajaju cesta iz Šajini i ona iz Orihi. Za spomenuta odmorišta odabrane su lokacije koje pružaju najljepši ugodaj, pa se tako s posljednja dva pruža prekrasan pogled na Ucku za suncanih dana i na brdovitu okolinu cije zelenilo opušta.

Što je najzanimljivije, u blizini odmorišta pronašli smo puno grmova divljeg šipka kojeg se sada može nabrati i osušiti za caj. Ove godine odmorišta bi trebala biti i oznacena smedim tabelama, a nadamo se da ce se uz njih postaviti i kante za smece kojih sada nema. Do tada, valjda ce posjetitelji ipak imati dovoljno savjesti i poštovanja prema prirodi da ne ostavljaju smece na tim predivnim vidikovcima.


Podijeli: Facebook Twiter