Uređena pješačka staza na Vidikovcu

Boris Fornažar: Pješačka staza povezuje Vidikovac i Nazorovu ulicu, a najviše je koriste školska djeca (Neven LAZAREVIĆ)
Boris Fornažar: Pješačka staza povezuje Vidikovac i Nazorovu ulicu, a najviše je koriste školska djeca (Neven LAZAREVIĆ)

Pješačka staza, ujedno najkraći koridor koji povezuje Vidikovac i centar grada, asfaltiran je proteklog petka i subote. Nakon dugog niza godina korištenja konačno je uređen taj bijeli put kojim se mještani svakodnevno koriste, a u što skorije vrijeme instalirat će se i javna rasvjeta. Tako će umjesto po mračnom i od kiše razlokanom putu, brojna školska djeca i ostali stanovnici pješačiti po uređenoj i osvijetljenoj stazi.

Asfaltiranje je obavljeno u sklopu malih komunalnih akcija mjesnog odbora Vidikovac za čiju ukupnu namjenu svaki mjesni odbor ukupno dobiva od Grada Pule godišnje 130 tisuća kuna, doznajemo od Borisa Fornažara, predsjednika Mjesnog odbora Vidikovac.

Preciznije, doznajemo da je ovog puta uređeno 140 metara duljine pješačke staze od Osnovne škole Vidikovac, odnosno kraja Nazorove ulice, pa do Piranesijevog prilaza, u širini od 1,6 metara. Ujedno je asfaltiran i odvojak za invalide prema Ulici Jakova Puljanina, upravo na zahtjev mještana koji se kreću u kolicima.

Kako veli Fornažar, mještani su se već javili tajniku mjesnog odbora pohvalivši uređenje ovog puta kojim svakodnevno prolaze.

Kad je riječ o planovima u sklopu malih komunalnih akcija na području mjesnog odbora namjeravaju urediti i polivalentno igralište sa stražnje strane nebodera na Vidikovcu, kod samoposluge Puljanka, nedaleko Prilaza Monte Cappelletto. Planiraju izgradnju nogometnog i rukometnog igrališta kao i bočališta i klupica, dakle uređenje mjesta susreta stanovnika različitih generacija ovog dijela grada. Iz skromnih će sredstava ove  godine imati dovoljno novaca za projektnu dokumentaciju za igralište, a iduće godine planira se i realizacija. (J. ORLIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter