Uređen novi ulaz na labinsko groblje

Uređen novi ulaz na labinsko groblje (Arhiva)
Uređen novi ulaz na labinsko groblje (Arhiva)

Kazivanjem stihova pjesme "Opomena" Branka Šimića u povodu dana Svih svetih otvoren je portal na zapadnoj strani labinskog gradskog groblja. Riječ je o investiciji od 280 tisuća kuna, a podrazumijeva postavljanje klupica, ulaznih vrata kreiranih kao replika vagoneta te ispisivanje već spomenute pjesme Brailleovim pismom.

Infrastruktura je dobila i odgovarajuće hortikulturno uređenje. Radovi su se nadovezali na dovršenu drugu fazu izgradnje groblja,  koja je stajala dva milijuna kuna. Gradsko komunalno poduzeće 1. Maj nastavlja s uređenjima groblja, rekao je na otvaranju njegov direktor Alen Golja, te napomenuo kako uskoro slijedi uređivanje groblja u Nedešćini, Skitači te Svetom Lovreču labinskom, i to uz sredstva Europskih fondova.

Prema riječima Golje izvedenim radovima povezana je istočna i zapadna strana groblja, a sama staza nastavlja se na novi izgrađeni vidikovac s kojeg pogled ide u pravcu zvonika crkve Blažene Djevice Marije. Sa staze do vidikovca načinjen je mali mostić, čija je funkcija dvojaka, ona fizička, povezivanja dvaju dijelova groblja, ali i ona duhovna, koja povezuje vanjski svijet i vječno počivalište, odnosno mjesto gdje nešto počinje, a nešto završava.

Na otvorenju je Golja uputio veliku zahvalu Robertu Dragonja iz Studija 92, koji je bio kreator idejnog rješenja projekta. (I. AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter