Uređen Agathin vrt ispred Vile Trapp

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nove klupe, koš za smeće, pampas trave, ruže puzavice, stablašice, stol sa stolcima, pokrpane rupe na dvorištu, sve se to odradilo ispred Gerontološkog centra Vila Trapp na Verudi u sklopu projekta "Agatin vrt". Riječ je o projektu koji je za cilj imao stvoriti ugodniji boravak na otvorenom, osigurati međugeneracijsko druženje te, općenito, imati čistiji i uređeniji prostor oko vile.

U projekt je bilo uključeno 11 volontera, uključili su se i stanari zgrade, korisnici Centra i zaposlenici, a odrađeno je ukupno 46 sati volonterskog rada. Projekt je, inače, financirala nacionalna Zaklada za razvoj civilnog društva kroz građansku akciju "Naš doprinos zajednici" na koju su se prijavili te dobili sredstva.

- Sada je to ugodno mjesto za druženje i boravak na otvorenom, očišćeno od smeća, korova. Nove tri klupe i obnovljene stare osigurat će dovoljno mjesta za sve, a postavljanjem koša za smeće spriječit će se daljnje onečišćenje, rekla je, između ostalog, ravnateljica Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Vesna Grubišić Juhas i zahvalila se svima koji su sudjelovali u projektu.

Plan im je, nastavila je, dovršiti vrt za dva tjedna kada će se još nasuti zemlja, a tijekom godine će bar dva puta organizirati volonterske akcije čišćenja i održavanja.

Ime "Agathin vrt" izabrano je zbog simbolike. Naime, vrt je nazvan po supruzi austrougarskog časnika Trappa koji je živio u vili sa svojom obitelji, a koja je sada jednim dijelom postala Gerontološki centar. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter