Uredaj na pulskom aerodromu ispravan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Agencija za civilno zrakoplovstvo testirala je radne ucinke EDS uredaja za pregled predane prtljage Rapiscan MVRX 5000 i utvrdila da funkcionira u okvirima zadanih standarda Europske unije, te da njegova ispravnost nije upitna.

Voditelj aerodromske službe sigurnosti u Zracnoj luci Pula Viktor Dikovic danas je u Umagu, na sastanku Državne uprave za zaštitu i spašavanje o pripremi sezone, urucio novinarima priopcenje, uz napomenu da je pokrenut postupak protiv osobe koja je lažne informacije plasirala medijima.

U priopcenju piše da dosadašnja uporaba uredaja u sustavu za zaštitni pregled nije utjecala u negativnom smislu na razinu civilnog zracnog prometa, te da operator aerodroma dnevnim testiranjem uredaja namjenskim probnim uzorcima, koja u proteklom razdoblju nisu ukazala na nedostatke funkcije detekcije eksplozivnih materijala, korektno nadzire radni ucinak uredaja.

"Objave u medijima nažalost bile su neistinite, cime je Zracnoj luci Pula pocinjena velika materijalna šteta. U medijima su objavljeni sigurnosno osjetljivi podaci, pa je zbog svega toga protiv nepoznatog pocinitelja koji je to plasirao novinarima podnijeta prijava Državnom odvjetništvu", kazao je Dikovic.

Voditelj aerodromske službe sigurnosti i njegov kolega David Vitasovic odbili su dati novinarima dodatna obrazloženja, uputivši ih da odgovore potraže kod direktora Zracne luke Bruna Rogovica.


Podijeli: Facebook Twiter