Ured predsjednice od 14. rujna u Puli


Ured predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović od ponedjeljka, 14. rujna, privremeno će biti smješten u pulskom Domu hrvatskih branitelja. Iako se još ne znaju detalji predsjedničina boravka u Puli, na Pantovčaku naglašavaju kako će se Kolinda Grabar-Kitarović susretati s građanima i poduzetnicima, te kako će najvjerojatnije posjetiti i druga mjesta u Istarskoj županiji. "Već u ponedjeljak ujutro ispred Doma hrvatskih branitelja podignuti će se predsjednička zastava. To znači početak rada privremenog ureda predsjednice Republike u Puli," poručuje Luka Đurić, glasnogovornik Ureda Predsjednice.

Mjesto gdje će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boraviti kad ne bude u uredu, odnosno na terenu, te protokol njezina posjeta nije još poznat, kazano nam je na Pantovčaku. Predviđeno je da boravak potraje do srijede ili četvrtka, 16. ili 17. rujna.

Istarski župan Valter Flego kratko je komentirao najavljeni boravak predsjednice u Puli. "Odluku o privremenom preseljenju Ureda Predsjednice RH donosi sama Predsjednica RH. Mi smo o tome obaviješteni kada je odluka donesena, te ćemo pružati logističku podršku zahtjevima predsjedničinog protokola", rekao je Flego za Glas Istre. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter