Ured DTI-ja otvoren svakog dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ured Društva tjelesnih invalida iz Pazina, smješten u prostorijama bivše vojarne, poceo je s radom, rekao je na konferenciji za medije u prostorima te udruge njen predsjednik Gracijano Turcinovic.

U uredu je putem poticajnih mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zaposlen jedan clan društva, Vili Mocibob, na šest mjeseci. Prostorije udruge bit ce otvorene svakog radnog dana od 8 do 16 sati, a u istom ce vremenu osobe s invaliditetom moci zatražiti savjete na telefonskom broju 621-801.

Zbog kratkoce zaposlenja djelatnika u udruzi se nadaju da ce im uspjeti kandidatura na lipanjski natjecaj Ministarstva zdravstva za udruge osoba s invaliditetom. Za istu svrhu nastoje iznaci i pokroviteljstvo kod dobrostojecih nacionalnih tvrtki. U planu je kupnja kombija prilagodenog invalidima, za što su lani vlastitim aktivnostima sakupili 30 tisuca kuna, a ostalo ce pokušati riješiti sponzorstvima.

Odmah nakon presice deseteroclana se ekipa DTI-ja uputila na dvodnevni Festival sportske rekreacije u Cakovcu, gdje ce se natjecati u brojnim disciplinama: stolni tenis, pikado, šah, vožnja u kolicima, gadanje kolutovima… Protekla su dva mjeseca proveli trenirajuci pa se nadaju da ce postici bolji rezultat nego lani, kada su bili šesti.

Jedini hendikep zbog kojeg ce se potužiti organizatorima jest što se boduje kategorija kartaške igre belot, koja se ne igra u primorskim krajevima, gdje vladaju briškula i trešeta. Odlazak u Medimurje clanovi udruge iskoristit ce za posjet u prometnoj nesreci stradalom mladom Motovuncu Ivanu Pavleticu, koji se oporavlja u Varaždinskim Toplicama.


Podijeli: Facebook Twiter