Urbis 72: Župić u mirovinu, Gržinić nova direktorica


Nakon što su nedavno vlasnici tvrtki Urbis d.o.o. i Urbis 72 d.d. potpisali ugovor o najmu Urbisa 72, istovremeno su izabrani novi čelnici tih dviju povezanih tvrtki.

Jednoglasno su izabrali novog direktora vlasnici Urbisa, tvrtke koju su osnovali radnici Urbisa 72 i od dioničara unajmili, tvrtku u kojoj rade, na razdoblje od 10 godina uz godišnju naknadu od 300 tisuća kuna. Aleksandra Tepšića je zamijenio Elvis Grgorinić koji je bio jedni prijavljeni kandidat na tu funkciju i dobio jednoglasnu podršku svojih kolega.

- Cilj mi je da Urbis 72 uspije opstati i da posložimo temelje tvrtke kako bi dočekali pripremljeni oporavak tržišta, a što očekujemo za godinu dana, izjavio nam je Grgorinić. On radi u Urbisu 72 od 1996. godine na projektima strojarskih instalacija, a od lani je voditelj odjela kanalizacije, vode i instalacije.

Dok će operativni dio poslovanja pulskog projektantskog biroa s 48 radnika voditi Grgorinić, nadzor nad provedbom ugovora o najmu je Giankarlo Župić, direktor i najveći dioničar Urbisa 72, prepustio Ireni Gržinić. On odlazi u mirovinu 1. svibnja nakon što je u ožujku navršio 68 godina. Od ostalih funkcija koje je obnašao ostao je upamćen kao gradonačelnik Pule od 1997. do 2001. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter