Urban i Majke na Petkotini

Urban i njegova Četvorka bit će među headlinerima (snimio S. NIKETIĆ/CROPIX)
Urban i njegova Četvorka bit će među headlinerima (snimio S. NIKETIĆ/CROPIX)

Ovog će se petka na nogometnom igralištu Most u Buzetu održati 17. izdanje rock festivala Petkotina, u organizaciji buzetskog Kluba mladih BUM. Pored rijeke Mirne od 19 sati nastupat će cijeli niz zvučnih imena - Majke, Urban&4, Gufsoni, Motus, Postolar Tripper, Krešo i Kisele kiše, Clockwork Pscyho, Officer Down i The Shaiones. Ulaz je besplatan, a za sve one koji ne traže veći komfor na obližnjoj livadi predviđeno je i besplatno kampiranje.

Petkotina će imati i humanitarni karakter.

- Legendarni i nezamjenjivi pjevač KUD Idijota Branko Črnac Tusta vodi bitku života, obolio je od karcinoma grla i pluća. S obzirom na to da volontiramo i nemamo upad jer je Petkotina tradicionalno besplatan fest, odlučili smo napraviti štand na kojem će biti kutija s donacijama za pomoć Tusti te će sav prilog biti uplaćen na njegov žiro račun u OTP banci, broj 2407000-3111403278 na ime Branko Črnac, najavio je direktor festivala Sanjin Greblo.

Petkotina je u početku promovirala bendove koji svojom glazbom odmiču od mainstreama, stilski pripadajući punku, alternativnom rocku, metalu itd. Zadnjih se godina dotakla i mainstreama, ali je dobar dio ostao u samom korijenu ideje. Ugostila je brojne neafirmirane bendove iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije, od kojih su neki kasnije stekli afirmaciju, ali i značajan broj velikih rock imena, kao što su KUD Idijoti, Atheist rap, Let 3, Partibrejkers, Hladno pivo, Pozdrav Azri… (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter