Urban & 4 - doza energije za kraj KUFera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon nešto više od tri godine Urban & 4 u subotu su se ponovo ukazali u Puli na samostalnom koncertu u bivšem kinu Pula. Urban je potvrdio da je i dalje u savršenoj formi i da neke pjesme koje je stvorio u solo karijeri, kao i s grupom Laufer, ne mogu izblijedjeti.

Ima u njemu i cetveroclanoj ekipi koja ga prati mnogo energije kojom je ispunjeno izvodenje svake pjesme, bilo da se radi o sporim stvarima ili žesticama, zato je odlazak na njegov koncert uvijek sigurna investicija, a i atmosfera je u pravilu izvrsna, kao što je bila i ove veceri.

Povod za Urbanov povratak bio je treci festival KUFer, a hvala njemu i nestalnom vremenu zbog kojeg je koncert prebacen s Kaštela u bivše kino pa smo imali priliku vidjeti da Pula ima još jedan dobar i prostran prostor za koncerte.

Iako je neke od hitova poput "Black Tattoo" izostavio s liste, to nam nije odviše nedostajalo jer ipak su tu "Odlucio sam da te volim" ili misticna "Astronaut", kojom je u velikom stilu završio kratki bis. Ostavštinu grupe prizvao je u akusticnom stilu s gitaristom Lukom Tomanom izvevši "Govorim u snu" i "Moja voda", za koju je kazao da ako netko ne zna nijednu njegovu pjesmu, onda sigurno zna ovu.

Publika koja je napunila salu grlato je ispratila izvodenje ovog u pravom smislu rijeci rock klasika unatoc tome što je pjesma starija od vecine prisutnih na koncertu. Bez patetike, lijepo je to vidjeti. Jednako je lijepo vidjeti i kako im dobro leži "Mjesta za mene" ili "Mala truba", koja je izazvala euforiju, pogotovo u prvim redovima.

Završetak pjesme Urban je iskoristio da poduci publiku kako se koncert dijeli na dva dijela pa prvi ovisi o bendu, a drugi o publici. - Ako, nakon što odemo, vicete: "Urban, legendo, kralju", mi cemo se vratiti, ako se tihi, ništa, našalio se Urban. Publika se uglavnom odlucila na: "Hocemo još", i to dobila bez puno kalkuliranja. Urban je bio dobro raspoložen i puno pricao izmedu pjesama, cemu je ocito pridonijela i doza maligana koju je primio te veceri, što je i sam priznao.

Odlican uvod u koncert ostvarili su pulski TutanKhamon Space Machine, koji su pokazali koliko su dobro uigrani. U 50-minutnom setu, pored standardnih "Hey Poe", "Sail away" ili završne "Sentimental love pop song", izveli su i šest stvari s drugog albuma "Harmology" koji upravo snimaju.


Podijeli: Facebook Twiter