Uravnotežena kaoticnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncertni program sacinjen od kombinacije horrora, trasha eksperimentalne glazbe i industrial popa bila je prava glazbena poslastica za sve ljubitelje nešto drugacijih svjetonazora. Za uvodenje publike u specificnu "Petak trinaesti" atmosferu, bili su zaduženi rijecki Super Sexy Flesh Eating Zombie Strippers koji su odmah privukli pažnju svojim vizualnim identitetom. Sukladno imenu i glazbenom izricaju, pjevacica Doli i ostatak benda izgledali su kao da su ispali iz trash filma 70-ih prošlog stoljeca. Iako im je ovo bio prvi službeni koncert gdje su promovirali svoj prvi demo uradak nazvan "Zombies... And so Much Singles of Horror, Macabre and Sexual Pleasures", "zombiji" su bili glazbeno uigrani što je u kombinaciji sa Dolinim hrapavim glasom bio odlican uvod u ostatak veceri.



Da bi sve ostalo u hekticnom tonu, pobrinula se pulska grupa Udav. Njihov glazbeni izricaj nije ostao nezapažen s obzirom da se radi o konglomeratu hard-core, noise i eksperimentalne glazbe koju je dodatno istaknuo specifican i na momente pomalo bolan za gledati, nastup njihovog frontmena Darka Rajica. Time nije samo proizveo tipicne zvukove nastale udaranjem mikrofona po glavi, vec je i stvorio odredenu ravnotežu izmedu njegovog i scenskog (ne)nastupa kolega gitarista Marka Culjata i bubnjara Nenada Crnca što je publika prepoznala i nagradila ovacijama i uzvicima.



Atmosfera je došla na granicu užarenosti kad su One Piece Puzzle poveli publiku na ekspresivno putovanje kroz njihovih trinaest zlatnih hitova koji se nalaze na istoimenom albumu prvijencu. "Tuc tudu babu", "Paranoja" i "Ne jebi bez kurca" su bile savršen uvod za poganje koje je kulminiralo na skladbi "Princeza polucija". Pjevacica Ratka Rural nerijetko je silazila u publiku te zajedno s njima skakala i pjevala što je rezultiralo kvalitetnijom komunikacijom s publikom ne narušavajuci je pritom s ostatkom benda. Gospodin T, Armageljon Espaljon, Ratka i Bartol su skladbu "Derem! Rokam! Guzim" ostavili za kraj ne dajuci publici priliku za odmor što su oni s oduševljenjem i prihvatili. Skladba "Necu stat" inace zatvara album "13 zlatnih hitova", ali je sinoc poslužila kao finalna poveznica izmedu publike i OPP-a koji su povukli 10ak pojedinaca na pozornicu te je zajedno s njima otpjevali. Nakon ovacija publike, OPP-ovci su za kraj izveli skladbu "Superveshmashina" koja nije na njihovom albumu, ali je požnjela reakcije kao da jest.


Podijeli: Facebook Twiter