Uravić: "Kršansko presveto trojstvo" u Upravnom vijeću vrtića

S otvorenja izložbe u Likovnoj galeriji (T. BRAJKOVIĆ)
S otvorenja izložbe u Likovnoj galeriji (T. BRAJKOVIĆ)

Na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj u petak, u Upravno vijeće Dječjeg vrtića "Kockica", koje ima pet članova, imenovana su tri predstavnika osnivača, Općine Kršan, i to načelnik Valdi Runko, njegov zamjenik Roman Carić te predsjednik Vijeća Zdravko Vidak. Takvom prijedlogu prigovorio je oporbeni vijećnik Silvano Uravić (SDP), nazvavši ih "kršanskim presvetim trojstvom".

- Znam da moja rasprava neće polučiti rezultate, ali 35 posto ljudi dali su svoje glasove koalicijskoj listi IDS-SDP pa, gospodo, poštujte taj minimum. Držim da je jedno mjesto člana Upravnog vijeća u Dječjem vrtiću moglo pripasti oporbi, rekao je Uravić, koji je uz suzdržanog Esada Huskića (IDS-SDP), bio protiv takvog prijedloga. Budući da Upravno vijeće čini pet članova, od preostala dva, po jednog će predložiti roditelji i djelatnici vrtića.

Kao što je i najavljivala, zbog posvete diplomskom radu, vijećnica Sanda Daus (IDS-SDP) pisanim je putem zatražila mirovanje svog mandata te je prisegu kao novi vijećnik na početku sjednice dao Esad Huskić, predstavnik vijeća Bošnjačke nacionalne manjine, a sve prema predizbornom sporazumu s koalicijom IDS-SDP. Vijeće je donijelo i odluku o raspoređivanju proračunskog novca namijenjenog radu političkih stranaka. Riječ je o 50 tisuća kuna do kraja godine. Naime, od ukupno 75 tisuća kuna, koliko je za stranke osigurano u proračunu za cijelu godinu, ostalo je potrošeno do lokalnih izbora. (K. Š. P.)


Podijeli: Facebook Twiter