?urasek prvi, Miholjevic treci u Folignanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi veliki uspjeh ostvarili su biciklisti Loborike Favorit u petak u Italiji osvojivši prvo i trece mjesto. Kristijan ?urasek pobjednik je 14. izdanja Velike nagrade Folignana, svladao je u sprintu domaceg vozaca Giuseppea Famosa, dok se na najnižu stepenicu pobjednickog postolja popeo Hrvoje Miholjevic. Time su Loboricani na velicanstven nacin okoncali zahtjevnu 162 km dugu utrku podijeljenu u dvije staze.

Prvo je vožena dionica od 14,3 kilometra koju su vozaci prošli cetiri puta, a potom se dionica od 12,3 kilometra sa zahtjevnim usponom na Folignano prošla šest puta.

Vozaci Loborike Favorit kontrolirali su utrku, voženu po velikoj vrucini od cak 35 stupnjeva, od samog pocetka, a odluka o pobjedniku pala je u zadnjem krugu u koji su kao vodeci ušla šestorica biciklista medu kojima su bili i Loboricani Kvasina, Miholjevic i ?urasek. Kad su do cilja ostala tri kilometra, napao je Talijan Famoso kojem se u bijegu prikljucio Kristijan ?urasek.

Taj je tandem na ulasku u zadnji kilometar stekao 12 sekundi prednosti pred ostalom cetvoricom bjegunaca i u završnom se sprintu ?urasek pokazao uspješnijim od domaceg vozaca došavši do vrijedne pobjede. Potom je Hrvoje Miholjevic pobijedio u sprintu za trece mjesto, a Matija Kvasina je osvojio šesto mjesto kompletiravši odlican nastup Loborike Favorit. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter