Uragan Patricia prouzročio manje štete od očekivanih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uragan Patricia koji je pogodio pacifičku obalu Meksika, a bio je najavljen kao najsnažniji u povijesti, prouzročio je "manju" štetu nego što je bilo predviđeno, izjavio je u petak navečer meksički predsjednik Enrique Pena Nieto, a agencije prenose u subotu ujutro da je oslabio na kategoriju 2.

"Prve informacije potvrđuju da je šteta manja od one koja se očekuje od uragana takve jačine", izjavio je Pena Nieto u televizijskoj poruci naciji u petak po lokalnom vremenu.

"Nužno je, međutim, da stanovništvo ostane u skloništima", rekao je Nieto upetak i dodao "Još se ne možemo opustiti".

Predsjednik je upozorio da će Patricia izazvati jaku kišu na pacifičkoj obali, ali i u državama u središnjem i sjeveroistočnom dijelu zemlje.

U nekoliko sati oluja se pretvorila u najsnažniji uragan u povijesti s vjetrom koji je dosegao 325 kilometra na sat zbog čega se strahovalo od katastrofe velikih razmjera u trenutku dodira s meksičkim teritorijem.

Iako je ostao u kategoriji 5, uragan Patricia izgubio je na snazi dosegavši meksičku obalu s vjetrom jačine 270 kilometara na sat.

Agencija Reuters u subotu ujutro javila je da je uragan oslabio na oluju kategorije 2 u Meksiku. 

Patricia je bio uragan snažniji od tajfuna Haiyxan koji ej izazvao smrt ili nestanak 7350 osoba na Filipinima u studenome 2013.  (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter