Upute za odlazak na plažu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S pocetkom ljetne sezone i s vecim brojem kupaca na plažama su ucestalije krade. Tako je, primjerice, proteklog tjedna oko podneva nepoznati pocinitelj u jednom rovinjskom turistickom naselju iskoristio nepažnju 43-godišnjeg Nizozemca i ukrao mu torbu s novcem, osobnim dokumentima, mobitelom i digitalnim fotoaparatom, oštetivši ga pritom za više tisuca kuna.

Da bi se izbjegli slicni dogadaji, policija savjetuje gradane i turiste da prilikom odlaska na plažu ne nose sa sobom vrijedne stvari, vec samo onoliko novca koliko je nužno potrebno za placanje, primjerice, soka, kave, sladoleda i slicno.

Policija savjetuje da se dokumenti i novac ne drže zajedno, kao i da se PIN broj odvoji od bankovne kartice.

Ukoliko na plažu dolazite osobnim vozilom zatvorite sve prozore i zakljucajte vrata vozila, a u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete na vidljivom mjestu. Ukoliko pak na plažu dolazite biciklom, policija savjetuje da ga zakljucate i fiksirate, najbolje uz neku ogradu.

Pripazite na nametljive osobe koje vam nude pomoc jer nisu svi dobronamjerni.

Ako ste na koncu pokradeni, policija savjetuje da pretražite bližu okolicu, jer možda pronadete barem svoj novcanik. Ako ga nadete, spremite ga u vrecicu i predajte policiji - možda otkriju korisne tragove, a prije svega o dogadaju žurno obavijestite policiju na broj 192.


Podijeli: Facebook Twiter