Upustite se u opasnu avanturu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pravi je izazov priuštiti si iskustvo koje cete pamtiti cijelog života, naravno, ako se usudite upustiti u opasnu avanturu, kao što je šetnja medu lavovima, lov na tornada ili plovidba oko rta Horn...

Za sve one koji žude za avanturom i iskustvom od kojih bi se vecini sledila krv u žilama i od same pomisli na tako nešto, na stranici theaustralian.com.au napravljena je lista prijedloga od kojih vam donosimo one najriskantnije.



Zimbabve: šetnja medu lavovima

Na obali jezera Kariba u sjevernom Zimbabveu, nalazi se Nacionalni park Matusadona, zašticeno podrucje u kojem se slobodno krecu mnoge životinje medu kojima najviše ima lavova, životinja koje se smatraju najmanje poželjnim društvom za šetnju. Unatoc tome u NP Matusadona, safari koji ukljucuje šetnju medu lavovima mnogi avanturisti doživljavaju kao dobitnu kombinaciju. Za ekstra avanturu u ponudi je i kampiranje medu lavovima. Na ovaj safari možete ici od svibnja do listopada. Savjet: Držite se što bliže osobe koja ima pušku.

SAD, Tornado Alley: lov na oluje

Podrucje nazvano Tornado Alley proteže se izmedu planina Rocky i Appalachian, a godišnje na tom podrucju ima prosjecno oko 1000 tornada, s vjetrom koji puše 500km/h te uništava usjeve, domove, ubija ljude i stoku. Umjesto da bježe od oluja, postoje ljudi koji trce prema njima ne bi li postali jedni od svjedoka neporecive ljepote. Dobra vijest je da im se i vi možete pridružiti ako želite jer neke turisticke kompanije nude odmor u kojem cete loviti tornada. Tornado sezona je od svibnja do kolovoza, a šestodnevni pakte košta oko 2000 dolara. Prijavite se na vrijeme i molite se za oluje.



Južna Amerika: Plovidba oko rta Horn

Jedno od najozlogašenijih mijesta na svijetu nalazi se na najjužnijem dijelu Južne Amerike. Drake Passage, tamo gdje se srecu Pacifik i Atlanski ocean more je stalno zapjenjeno od jakog vjetra i valova zapjenjeno, a tu i tamo se cak može naletjeti na 'zalutale' ledenjake. Procjenjuje se da se u moru oko rta Horna nalazi više od 800 potonulih brodova u kojima je poginulo više od 10.000 pomoraca. More pred rtom Horn je najvece groblje brodova na svijetu. Rt Horn davno je prestao biti dio trgovacke rute, ali nekima je unatoc glasu koji ga prati ipak privlacan. Uobicajena tura brodovima koja ukljucuje posjet Punta Arenasu, Ushuaiau, Patagonijskom kanalu i rtu Horn koštat ce vas oko 1.200 dolara, a putovanje je potrebno rezervirati cetiri do šest mjeseci unaprijed.



Bolivija: Vožnja najopasnijom cestom na svijetu

Cesta Yungas nalazi se izmedu La Paza i grada Coroica i smatra se najopasnijom cestom na svijetu. Poznata je i kao "cesta smrti", dugacka je 65 kilometara, a na nekim mjestima je široka jedva metar. Dok se s jedne bocne strane uzdiže planina, s druge je provalija duboka oko tristo metara s tropskom šumom na dnu. U prosjeku na godinu na toj cesti "nestane" 26 vozila, i upravo ta cinjenica privlaci brojne avanturiste. Oni koji žele proci ovom cestom u La Pazu u agenciji New Millennium Tour Company mogu iznajmiti bicikl ili mogu unajmiti džip s vozacem za manje od 100 dolara.


Podijeli: Facebook Twiter