UPU Delfina i na Aktualnom satu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ocekivano, najveci interes na aktualnom satu Gradskog vijeca pulski su vijecnici iskazali za prijedlog Urbanistickog plana uredenja lucice Delfin.

Najzanimljivije je bilo pitanje HDZ-ove vijecnice Lovorke Tomicic hoce li gradonacelnik vijecnicima u konacnici uputiti prijedlog UPU-a protivno želji gradana ili ce predložiti izmjene GUP-a iz stambene u zonu sporta i rekreacije i time uvažiti želje tamošnjih stanovnika.

Gradonacelnik Boris Miletic odgovorio joj je da su izmjene i dopune GUP-a u tijeku i da ce sve pristigle primjedbe i prijedloge gradana uputiti, zajedno s prijedlogom plana, Gradskom vijecu.

- Ovakav odgovor govori u prilog tome da se ne želite zamjeriti niti jednoj strani - ni gradanima, ni investitoru - ali sjediti na dvije stolice necete moci dugo, odgovorila mu je Tomicic.

Mauricio Licul (Nezavisna lista P. Cuccurina) i Loredana Štok (nositeljica nezavisne liste) željeli su znati što tocno radi Nikolina Radulovic, odnedavno na celu ekspertnog tima za naplatu dospjelih a nenaplacenih potraživanja.

Štok ju je pitala i je li tocno da su dospjela potraživanja od komunalnog doprinosa od deset milijuna kuna te koje pravne i fizicke osobe toliko duguju Gradu.

- Radulovic je dio višeclanog povjerenstva koje ima zadatak riješiti veliki problem, a to je naplata potraživanja. Konkretno, vidjeti koja idu u zastaru, a koja trebamo naplatiti, i to što prije, odgovorio je Miletic, dok je Radulovic obecala vijecnici Štok precizan pisani odgovor.

Bilo je zanimljivo i pitanje vezano uz uredenje rive, na što je procelnik Giordano Škuflic odgovorio da je osnova za javni natjecaj za izradu urbanistickog rješenja uredenja rive gotova, da traže dva arhitekta koji bi bili u ocjenjivackom timu te da ce u listopadu uslijediti natjecaj.

U roku 90 dana moraju biti dostavljeni radovi pa bi krajem veljace ili pocetkom ožujka trebali biti prezentirani prvi rezultati natjecaja. (S. Z. T.)

Cak dvije poslovnicke primjedbe zbog Manjgure
Loredan Štok i Zdenka Vratovic (NL P. Cuccurina) imale su primjedbe zbog povrede poslovnika jer nisu u roku dobile odgovore na svoja vijecnicka pitanja. Zanimljivo je da su i jednoj i drugoj izostali odgovori o Manjguri, a o cemu je Štok konkretno pitala prije cak dva mjeseca, odnosno 15. srpnja. Vratovic je pritom željela znati i što radi Ured Grada i zašto je bilo nužno angažirati Manjguru.


Podijeli: Facebook Twiter