Upravo stvoreno za sam kraj

Iz predstave "Sjenka od blata"
Iz predstave "Sjenka od blata"

Trinaesti umjetnički festival "Sedam dana stvaranja" okončan je u subotu u Pazinu nizom događanja koji su izravni produkti sedmodnevnih radionica samog festivala, a taj je posljednji dan nazvan "Upravo stvoreno".

Najveću je pažnju izazvala predstava "Sjenka od blata" koja je pred brojnom publikom odigrana u dvorištu Kaštela. Ta je predstava zapravo bila rezultat triju radionica: radionice kompozicije koju je vodio Sven Stilinović, radionice kompozicije koju je vodio Trevor Brown, te glavne radionice koja je nosila ime "Vizulano-izvedbena radionica, Nadrealizam ili ne - strah od praznog prostora" koju su vodili Valter Černeka, David Belas, Vesna Stilinović, Šandor Slacki, Renata Kaurin i drugi. Predstavi je u predvorju utvrde prethodila izložba radionice keramike "Ila" koju je vodio Henry Marić, predstavljanje grafičkih izložaka "Art Exposed" (voditelj Max Reid) koji su postavljani na više gradskih lokacija, te radionica pripreme monografije "Sedam dana stvaranja" (voditeljice su bile Tajana Reznić Brenko i Barbara Galant).

Na koncu večeri predstavila se radionica filmskog eksperimenta Halitus (voditelji Lovro Čepelak, Zorko Sirotić i Toma Zidić), a otvorena je i izložba Darka Brajkovića "Pazin mojeg djetinjstva". Za glazbeni kraj večeri pobrinuo se svima znani DJ Filip Motovunski.

Organizatori festivala bili su Udruge Veliki Mali Čovjek i MIG, a pokrovitelji Istarska županija, Grad Pazin, Ministarstvo kulture, Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre. (Napisao i snimio Anđelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter