Upozorio ih zbog buke pa dobio - gumu

Stjepan Premuš
Stjepan Premuš

"Tri sam puta u subotu u noći izlazio upozoriti skupinu mladih koji su bučili pokraj zida unutar Rojca, a zadnji je put, oko 5.15 sati, jedan od njih bacio preko ograde prema meni automobilsku gumu", požalio nam se jučer Stjepan Premuš, koji živi u kući u Tartinijevoj ulici, u blizini Rojca.

Supruga i on još su u petak nazivali policiju i komunalno redarstvo, jer su i toga dana imali problema s posjetiteljima Monte Paradiso festivala, u sklopu kojega se oko Rojca može i kampirati. No, svi s kojima su razgovarali rekli su im da ne mogu ništa poduzeti pa su se obratili našoj redakciji.

- Iako su organizatori stavili cerade duž ograde, na jednom je dijelu, iznad naše garaže, nema pa su tijekom noći mladići preskakali u dvorište i krali nam grožđe. Bacali su boce preko ograde i bučili pa sam izlazio u 2.30, u 4 i u 5.15 sati da ih upozorim da ću zvati policiju ako ne odu, veli Premuš. Njegova supruga Zorica dodaje da on ima problema sa srcem i da je tek izašao iz bolnice. Policija je, kažu, bila, ali nije nikoga našla, jer su mladi u međuvremenu otišli.

Ne bi li supružnici Premuš barem zadnje večeri trodnevnog festivala imali malo mira, nazvali smo organizatore, koji su se nakon pet minuta pojavili u njihovom dvorištu, spremni učiniti što god je potrebno. Ispričali su se bračnom paru zbog drskog ponašanja pojedinaca te im obećali da će pokušati ograničiti pristup dijelu koji se nalazi uz dvorište i kuću Premuševih, kao i da će redari tijekom noći češće obilaziti to područje. (Napisala i snimila M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter