Upozorenje vlasnicima pasa

Svakom uzgajivaču za dolazak s istarskim volom na Jakovlju slijedi 2.000 kuna iz općinskog proračuna (N. O. RADIĆ)
Svakom uzgajivaču za dolazak s istarskim volom na Jakovlju slijedi 2.000 kuna iz općinskog proračuna (N. O. RADIĆ)

Poradi držanja životinje bez nadzora, umaška policija prijavila je 18-godišnjakinju.

Naime, policijski službenici utvrdili su da je 10. svibnja oko 18,00 sati u naselju Čepljani, pas mješanac  vlasništvo 18-godišnjakinje ugrizao dijete u predjelu noge u trenutku dok je ono na biciklu prolazilo pokraj  kuće vlasnice psa. Djetetu je zbog ugriza liječnička pomoć pružena na umaškoj hitnoj pomoći.

Protiv 18-godišnje vlasnice psa podnijet je optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, poradi počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu.Podijeli: Facebook Twiter