Upozorenje: Na Jadranu jaka i olujna bura

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Na današnju dojavu Županijskog centra 112 da se u noći s četvrtka 5. na petak 6. veljače te tijekom sutrašnjeg dana na sjevernom Jadranu očekuje jaka i olujna bura te da je osobito u Istri moguć snijeg i susnježica nošena vjetrom, Stožer zaštite i spašavanja Grada Pule preporučio je svim građanima dodatan oprez prilikom boravka na otvorenom prostoru.

Također, Stožer je donio niz uputa kojih bi se građani trebali pridržavati. Prije svega, da dobro zatvore sve prozore i vrata, spuste rolete ili zatvore prozorske kapke i da vode računa o mogućnosti pada crijepa s krova, grana s drveća i slično. Vlasnicima osobnih vozila savjetuju da ne ostavljaju vozila ispod drveća zbog opasnosti od loma grana ili rušenja stabla, a ukoliko voze, da poštuju upozorenja i zabrane nadležnih službi.

Ako vas je orkanski vjetar zahvatio na otvorenoj cesti, zaustavite vozilo van prometnice, po mogućnosti u prirodnoj zavjetrini, savjetuju iz Stožera, dok vlasnicima brodica kažu da pronađu siguran, od vjetra i valova zaklonjen vez za svoju brodicu ili čamac ili da ih izvuku na suho te da za jakog vjetra na moru ne koristite laka plovila bez motora jer vjetar može odnijeti na otvoreno more i prevrnuti plovilo ili baciti na hridi ili obalne stijene. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter