Upozorenje Amerikancima za putovanje u inozemstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan nakon najave zatvaranja nekoliko američkih veleposlanstava zbog povećane opasnosti od napada Al Kaide, Sjedinjene Države objavile su upozorenje Amerikancima za sva putovanja u inozemstvo, a predsjednik Barack Obama naredio je poduzimanje svih potrebnih mjera zaštite, prenose agencije u subotu.

Prema riječima visokog dužnosnika Bijele kuće koji je govorio pod uvjetom da ostane neimenovan, "predsjednik je obaviješten o potencijalnoj prijetnji atentatima na Arapskom poluotoku", prenosi AFP.

State Department je u petak objavio upozorenje za svoje građane diljem svijeta da budu oprezni jer su napadi mogući "napose na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi te na Arapskom poluotoku".

"Prema sadašnjim informacijama Al Kaida i njoj srodne organizacije nastavljaju planirati terorističke napade u regiji i dalje, u razdoblju od sada do kraja kolovoza", rekao je dužnosnik, a prenosi Reuters.

Rekao je da su te informacije "specifične i vjerodostojne".

Upozorenje Amerikancima za putovanja u inozemstvu isteći će 31. kolovoza, rekao je dužnosnik

State Department je u četvrtak objavio da će u nedjelju iz sigurnosnih razloga biti zatvoreno nekoliko američkih veleposlanstava u svijetu, uključivo ona u Abu Dhabiju, Bagdadu i Kairu, a u petak je i britansko ministarstvo vanjskih poslova objavilo da će u nedjelju i ponedjeljak biti zatvoreno njegovo veleposlanstvo u Sani, glavnome gradu Jemena.

CBS News je javio da je to povezano s otkrićem da al Kaida planira akciju protiv američkih diplomatskih misija u muslimanskim državama na Bliskom istoku i drugdje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter