Uporno provaljivao u istu konobu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za pocinjenje tri kaznena djela teške krade i jednog kaznenog djela uništenja i oštecenja tude stvari labinska policija osumnjicila je 20-godišnjaka iz Svete Nedelje. Mladic je osumnjicen da je u tri navrata provalio u konobu u naselju Dubrova kod Svete Nedelje, kao i da je jedanput oštetio bravu na ulaznim vratima istog ugostiteljskog objekta.

Naime, krajem rujna 2010. godine provalio je u konobu tako što je prikladnim predmetom nasilno otvorio vrata garderobe, a onda iz objekta ukrao blagajnicki minimum, cime je poduzece iz Labina oštetio za oko 500 kuna. Ubrzo je, krajem studenog 2010. godine, uslijedilo oštecenje brave na ulaznim vratima konobe, no tada nisu pronadeni tragovi ulaska u prostorije ugostiteljskog objekta.

Policija sumnja da je sredinom sijecnja ove godine mladic ponovno provalio u konobu, i to tako što je tjelesnom snagom i prikladnim alatom nasilno otvorio lokot na ulaznim vratima. Tada je iz konobe ukrao registar kasu, manji novcani iznos i nekoliko boca alkoholnih pica, cime je poduzecu iz Labina nanio štetu od oko tri tisuce kuna.

Posljednja teška krada izvršena je krajem ožujka, kada je 20-godišnjak provalio u konobu i njene pomocne prostorije, tako da je prikladnim alatom nasilno otvorio lokot na ulaznim vratima te je iz unutrašnjosti ukrao plocu za kuhanje, plinsku bocu s regulatorom, dva drvena okvira sa zvucnicima, pojacalo, zvucnik i dijelove kompjutera, cime je vlasnika oštetio za još neutvrdenu svotu.

Temeljem naloga Istražnog suca Županijskog suda u Puli, izvršena je pretraga stana kojeg u Svetoj Nedelji koristi 20-godišnjak te je ondje pronaden dio otudenih predmeta. Protiv mladica slijedi podnošenje kaznenih prijava redovnim putem. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter