Uporabna dozvola novom dijelu pulskog groblja


Nešto više od godinu dana od početka proširenja, rekonstrukcije i uređenja, novi dio pulskog Gradskog groblja Monte Giro ovih je dana dobio i uporabnu dozvolu. Prije dva tjedna obavljen je tehnički pregled, a novi objekti već su na raspolaganju i mogu se koristiti.

Gradsko groblje na dvije je lokacije prošireno za ukupno 5.562 kvadrata, čime su osigurana nova 1.142 ukopna mjesta. Kod izvedbe se osobito vodilo računa o uređenju cijelog prostora, ističe direktor Monte Gira Darko Buršić, te su tako na Monte Giru izgrađene i popločene pješačke staze, odmorišta s klupama, ostavljen je poseban prostor za kontejnere, košare za otpad i grobne slavine.

- Iako je nezahvalno govoriti o rastućoj potrebi za ukopnim mjestima, to je realnost, jer grad raste i dolaze nove generacije, to je prirodni ciklus. Željeli smo našim sugrađanima osigurati dostojanstveno počivalište, mjesto gdje mogu odati počast svojim najmilijima, koje je propisno opremljeno, rekao je gradonačelnik Boris Miletić. Buršić je dodao da se cijene grobnih mjesta neće mijenjati.

Idejni projekt proširenja groblja, koje je dijelom financiralo samo trgovačko društvo, a dijelom gradski proračun, izradila je pulska Constructa, a ukupna vrijednost radova s PDV-om iznosila je 10,7 milijuna kuna. (piše S. ZRINIĆ TERLEVIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter