Uplaćen novac za sanaciju pulske bolnice

Pulska bolnica (M. ANGELINI)
Pulska bolnica (M. ANGELINI)

Ministar zdravlja Rajko Ostojić potvrdio je da je danas uplaćeno milijardu i 160 milijuna kuna iz državnog proračuna za sanaciju dugova zdravstvenih ustanova kojih su osnivači županije. U skladu s obećanjem, uplaćen je dug za sve županijske bolnice i domove zdravlja koji su u procesu sanacije. Ostojić je istaknuo da je to u skladu sa sanacijskim programom, da su za te bolnice usvojeni svi sanacijski programi, te da se sanacija provodi po planu.

Rokovi plaćanja, naglašava ministar, sada su svedeni u zakonske okvire, na 60-ak dana. Time se ispunjava odluka Vlade, od 16. travnja prošle godine, da će država sanirati dugove 25 zdravstvenih ustanova kojih su osnivači jedinice područne (regionalne) samouprave.

Tada je odlučeno da se novcem iz državnog proračuna saniraju opće županijske bolnice u Našicama, Pakracu, Požegi, Vukovaru, Vinkovcima, Opća bolnica Šibensko-kninske županije, Županijska bolnica Čakovec, 12 općih bolnica (Dubrovnik, Karlovac, Nova Gradiška, Pula, Varaždin, Virovitica, Zabok, Zadar, Knin, Koprivnica, Sisak, Slavonski Brod), te specijalne bolnice u  Klenovniku, Novom Marofu, Popovači, Varaždinskim Toplicama te Dom zdravlja Gospić i Doma zdravlja Petrinja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter