Upitno otvaranje Kažele

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako vec godinama medulinski kampovi Kažela i Pomer otvaraju svoja vrata pocetkom travnja, odnosno uoci uskrsnih blagdana, upitno je hoce li se to, zbog zavrzlame oko hrvatskih zakona i propisa, dogoditi i ove godine usprkos prethodnim najavama Arenaturista, koji ponovno drži te kampove, da hoce.

Naime, oba su kampa, nakon što je istekao ugovor o zakupu izmedu Arenaturista i prethodnih zakupnika, izgubila kategorizaciju koja je uvjet za otvaranje kampa. Novu još nisu dobili jer je za nju potrebna odluka o dodjeli koncesije nad turistickim zemljištem, a ta ce se odluka, prema Zakonu o turistickom zemljištu, izglasanom prošlog ljeta, donijeti tek nakon 15. svibnja. Stoga je Arenaturist zatražio od Ministarstva turizma i svih ostalih pratecih službi i drugih resora da im se izda barem neko prijevremeno rješenje kojim ce moci otvoriti kamp vec u petak i koje bi vrijedilo dok ne dobiju odluku o koncesiji.

Kako saznajemo od izvršnog direktora Arenaturista Igora Štokovica, na tome se radi vec duže od mjesec dana. Inace, Arenaturist je za oba kampa predao zahtjev za dodjelu koncesije buduci da je dio zemljišta i objekata u oba autokampa ušao u njihov temeljni kapital.

- Imamo silnu želju 22. travnja otvoriti barem kamp Kaželu, koji dnevno u špici sezone primi tri do cetiri tisuce gostiju, po sezoni ostvari oko 30 tisuca nocenja i zapošljava oko 200 ljudi. Prošli nam je tjedan prošao tehnicki pregled oba kampa i zadovoljili smo potrebne tehnicke uvjete. Ali fali dokument koji bi u ovom trenutku nadomjestio koncesijski ugovor. Sad je na Ministarstvu turizma da ga izda, veli Štokovic. A hoce li to uistinu Ministarstvo napraviti, znat cemo uskoro. (Barbara BAN)

Goste ce slati u druge kampove
U slucaju da se zahtjevu pulskog hotelijera ne udovolji, gosti ce biti preusmjereni u druge kampove, a cijeli ce dogadaj poslužiti kao loša reklama. Ujedno, znacit ce to manje novca u kasi Arenaturista, državnog proracuna te medulinskih restorana i drugih nuditelja turistickih usluga, koje koriste upravo kampisti koji dolaze u Kaželu i Pomer.


Podijeli: Facebook Twiter