Upitan dovršetak radova na Giardinima do Uskrsa

Radovi su se produžili i na raskrižje Istarske s Ulicom Dubrovačke bratovštine (N. LAZAREVIĆ)
Radovi su se produžili i na raskrižje Istarske s Ulicom Dubrovačke bratovštine (N. LAZAREVIĆ)

Iako je krajem prošlog tjedna najavljena preregulacija prometa u Puli, iz Zagrebačke ulice prema Giardinima, odnosno usmjeravanje vozila u Dobrichevu ulicu zbog najavljene plinofikacije na potezu od ljekarne Centar do Fine, to se nije dogodilo.

Razlog je što jednostavno nema potrebe za takvom preregulacijom s obzirom da najavljena plinofikacija dijela Giardina nije još ni započela.

Kako je najavljeno, nakon dovršetka plinofikacije u Istarskoj, od Fine do raskrižja s Ulicom Dubrovačke bratovštine, početkom ovog tjedna trebali su početi radovi na Giardinima. Međutim, radovi u Istarskoj ne idu po planu.

Razlog, kako saznajemo, ovaj put nije arheološko otkriće, već dotrajali stoljetni plinovod koji je još u funkciji. Naime, po riječima direktora Plinare Deana Kocijančića, tijekom radova stari se plinovod doslovno - raspao.

- Problem je u staroj cijevi dosadašnjeg plinovoda koja je toliko gnjila da se prilikom izrade jednog priključka raspala. Radniku je prošla cijela ruka kroz nju kad ju je taknuo i stoga je trebamo eliminirati da ne bi, kada okončamo radove, propuštala, s obzirom da taj dio plinovoda još nije stavljen van funkcije. Na tom području moramo sada postaviti dva nova ventila, jedan na kraju Giardina kod Erste banke, drugi u Istarskoj ulici preko raskrižja s Ulicom Dubrovačke bratovštine.

Raskrižje će stoga biti blokirano pa nema smisla preusmjeravati promet iz Zagrebačke u Dobrichevu jer bi vozači stizali upravo na to raskopano raskrižje, kaže Kocijančić.

- Teško je trenutno govoriti o radovima u dijelu Giardina i hoće li biti gotovi do Uskrsa. Nisu problem iskopi, to je relativno brzo gotovo, međutim, ne možemo nagađati hoće li biti kakvog arheološkog otkrića. Kad okončamo radove u Istarskoj vidjet ćemo hoćemo li krenuti odmah na Giardine ili ćemo pričekati da prođe Uskrs, zaključuje Kocijančić. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter