Upisi u vrtiće - dokumentaciju treba predati do 8. lipnja

Obvezan je upis i u predškolu (M. ANGELINI)
Obvezan je upis i u predškolu (M. ANGELINI)

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u Komunalnoj palači, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, predsjednica Povjerenstva za upis djece u dječje vrtiće Sanja Krizman i predstavnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tihomir Brčina najavili početak upisa u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2015./2016.

Obavezna predškola

Upisi su započeli upravo jučer, a potrajat će naredna dva tjedna, što je tjedan kraće u odnosu na ranije godine. Razlog tome je što se potvrde o zaposlenju mogu dostaviti elektronskim putem, a svi obrasci i zahtjevi, kao i popis dokumenata potrebnih za upis mogu se pronaći i na službenim stranicama Grada Pule i vrtića i to www.pula.hr, www.dvpula.hr i www.rintintin.hr.

- Pozivamo roditelje, odnosno staratelje djece predškolske dobi da se prijave radi upisa u Dječje vrtiće, Rin Tin Tin te vrtiće drugih osnivača, odnosno privatne. Također, pozivaju se i oni čija djeca nisu polaznici redovitog programa dječjega vrtića u godini prije polaska u osnovnu školu da se prijave zbog upisa u obavezni program predškole za pedagošku godinu 2015./2016 koja će se odvijati na Monte Zaru u nekadašnjem vrtiću "Vjeverice". Novost je novootvoren privatni vrtić "Slatki svijet" na Kaštanjeru (Limska 3), dok je u Dječjem vrtiću Dobrilići otvorena još jedna skupina. Novost je i obaveza upisa za pohađanja male škole, radi zadovoljenja uvjeta za polazak u osnovnu školu iduće godine. Radi se o djeci koja nisu dosadašnji polaznici redovitih programa, a takvih je 40-ak, rekla je zamjenica gradonačelnika Puh Belci.

Dokumentacija i zahtjevi za upis u dječje vrtiće, kao i obavezni program predškole moći će se predati do 8. lipnja, radnim danima od 8 do 12 sati u organizacionoj jedinici Centar (Rižanske skupštine 4), Monte Zaro (Park Monte Zaro 1), Veruda (Banovčeva 29) i talijanskom vrtiću Rin Tin Tin (Glavinićev uspon 4). Roditelji su na konferenciji zamoljeni da paze na upisni rok, budući da upravo najviše žalbi dolazi zbog datuma, odnosno nepravovaljanih potvrda s HZMO-a. Naime, potvrda o zaposlenju ne smije biti starija od 30 dana.

Potvrde novijeg datuma

Potvrde ne smiju biti starije od tri mjeseca osim potvrde ili elektroničkog zapisa o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji HZMO-a koji ne smije biti stariji od 30 dana. Potvrda o smjenskom radu oba roditelja dostavlja se smo uz prijavu u dežurnu skupinu.

Ukoliko broj prijava za upis u dječji vrtić bude veći od broja raspoloživih mjesta, prednost pri upisu ostvarivati će se temeljem kriterija i pripadajućih bodova iz Pravilnika o upisu djece u dječje

vrtiće, objavljenih na oglasnim pločama vrtića i na službenim internetskim stranicama Grada Pule, Dječjih vrtića, Rin Tin Tin-a te na upisnim mjestima. Prijedlog liste prvenstva upisa djece bit će objavljen na oglasnim pločama i službenim internetskim stranicama spomenutih ustanova. Roditelj/staratelj moći će podnijeti prigovor u roku od pet dana od objave prijedloga liste reda prvenstva. Nakon isteka roka za prigovore i donošenje odluka po prigovorima, Povjerenstvo utvrđuje konačnu Listu reda prvenstva upisa u dječji vrtić. (Sanda ROJNIĆ SINKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter