Upisano 13 posto više brucoša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon prvog srpanjskog upisnog roka ove su se godine na Sveucilištu Jurja Dobrile u Puli upisala ukupno 572 studenta, što je 13 posto više nego u istom upisnom roku lani. Ukupno su na raspolaganju bila 1.122 slobodna mjesta te je na svih pet odjela ostalo mjesta i za sljedeci rok, ali vecinom za studiranje uz placanje jer besplatno, odnosno na teret resornog ministarstva, primaju samo 353 brucoša.

U odnosu na broj prijava i slobodnih mjesta najviše zanimanja ove godine pobudio je preddiplomski interdisciplinarni studij Kultura i turizam na koji su se upisala 63 studenta, a za drugi rok ostalo je svega cetiri mjesta, i to za studiranje uz placanje.

Na Odjelu za humanisticke znanosti upisalo se 50 studenata, a ostalo je još 49 slobodnih mjesta. Na Odjelu za glazbu upisalo se osam studenata, a mjesta ima za još njih 20, dok je na Odjelu za studij na talijanskom jeziku ukupno osam brucoša, a još 33 ih se može upisati u rujanskom roku.

Na Odjelu za obrazovanje ucitelja i odgojitelja upisan je 91 student, a najviše ih se opredijelilo za studij ucitelja, dok je najviše slobodnih mjesta ostalo na strucnom odgojiteljskom studiju.

Najveci broj studenata primaju na najvecem, Odjelu za ekonomiju i turizam gdje se upisao 341 brucoš, a najveca navala bila je za studij menadžmenta i poduzetništva, zatim studije turizma i poslovne informatike. Ostalo je još 305 slobodnih mjesta za buduce ekonomiste, i to najviše u dislociranom studijskom centru u Umagu (65), zatim za studij financijskog menadžmenta (53), ekonomije (52) i marketinškog upravljanja (51).

Prijave za rujanski razredbeni postupak primat ce se od 1. do 4. rujna, a razredbeni ispiti su na rasporedu 8. i 9. rujna, ali samo za Odjel za glazbu i Odjel za studij na talijanskom jeziku gdje se ispituje poznavanje jezika dok za druge studije prijemnog ispita nema. Upisi ce se održati u dva navrata: 14. i 15. te 21. rujna.


Podijeli: Facebook Twiter