Upaljena prva adventska svijeća

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na križanju Flanatičke i Ciscuttieve ulice kod fontane danas je prigodnim programom i nastupom zbora Encijan upaljena prva adventska svijeća. Do Božića će se svake nedjelje tradicionalno paliti po jedna svijeća, sve u organizaciji nacionalnih manjina Grada Pule. Današmje paljenje bilo je u organizaciji slovenske nacionalne manjine čije su vrijedne članice Kulturnog društva Istra izradile adventski vijenac.

Slovensko kulturno društvo Istra iz Pule je, u suradnji sa zanatlijama i obrtnicima, izradio adventski vijenac sa stiliziranim svijećama koji je postavljen na obližnju fontanu. Za zimzeleno ukrašavanje vijenca su se pobrinule članice kreativne radionice društva. Manifestacija je otvorena nastupom zbora Slovenskog kulturnog društva Istra Encijan, a čast da zapali prvu ovogodišnju adventsku svijeću pripala je dogradonačelnici Eleni Puh Belci. Da je, prošle godine započet, program naišao na dobar odaziv građana potvrđuje i velik odaziv Puljana.

Na prvu adventsku nedjelju pali se prva svijeća, koja znači nadu. Adventski vijenac okuplja obitelj oko stola, što u ovom užurbanom vremenu pruža utjehu i upućuje nas na zajedništvo

(G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter