Uoči ogleda Istra 1961 - Lokomotiva: Kreće ono pravo

Jedva dočekao nastavak sezone - Fausto Budicin (M. ANGELINI/arhiva)
Jedva dočekao nastavak sezone - Fausto Budicin (M. ANGELINI/arhiva)

Zimska je razbibriga zaključena - sutra nogometaši Istre 1961 domaćim susretom protiv Lokomotive otvaraju proljetnu polusezonu. Na startu nastavka prvenstva trener Pamić premijerno na raspolaganju ima kompletan igrački kadar, za razliku od starta sezone. Osim Woona, koji još nema pravo nastupa, svi su mu ostali igrači na dispoziciji, a među njima i iskusni stoperski tandem Budicin - Čagalj, za koji Paminjo tvrdi da je jedan od boljih u HNL-u.

- Svi smo sretni što je onaj najdosadniji dio konačno za nama i što sada počinje ono pravo: borba za bodove, veli kapetan pulskog prvoligaša Fausto Budicin.

Odigrali su "zeleno-žuti" ukupno 12 pripremnih utakmica te upisali devet pobjeda, remi i dva poraza. No, sve bi te pobjede mijenjali za trobod na startu proljeća.

- Lokomotiva je kvalitetan suparnik koji traži igru protiv svakog suparnika. Zapravo, jedino su u susretu s nama na Maksimiru odigrali povučeno, braneći se i na kontre i polukontre. Međutim, ne vjerujem da će sutra tako zaigrati. Sigurno će tražiti rezultat kroz igru, iako vjerujem da ćemo mi biti ti koji će diktirati tempo, veli Budicin.

Susret na Maksimiru okončan je uz velike primjedbe iz pulske svlačionice na sudačku trojku.

- Nema repova iz tog susreta. Vjerujemo da je to bio samo loš dan sudaca i da će ovo biti nova utakmica u kojoj, ne krijemo, idemo na osvajanje sva tri boda koji bi nam puno značili da ostvarimo svoje proljetne ambicije, kaže Budicin.

Zanimljivo je da je trener Pamić bez problema iznio 11 igrača koji bi trebali otvoriti proljetnu polusezonu. Među onima koji će u novom dresu istrčati protiv Lokomotive trebali bi se naći i novak Antonijo Ježina, oporavljeni Adnan Aganović koji je jučer izdržao trening, te Hrvoje Milić. (Roberto CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter