Unio više od 15 kg marihuane u Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 15,5 kilograma marihuane vrijedne oko 700 tisuća kuna otkrili su policajci iz Vrgorca u osobnom automobilu kojim je upravljao državljanin Crne Gore, izvijestila je danas na konferenciji za novinare splitska policija.

Vrgorački policajci proveli su u koordinaciji sa Službom kriminaliteta droga i Službom za državnu granicu splitsko-dalmatinske Policijske uprave kriminalističku istragu nad 26-godišnjakom iz Crne Gore za kojega se osnovano sumnja da je počinio kazneno djelo zloporabe opojnih droga, zbog čega je priveden pritvorskom nadzorniku, a tijekom dana bit će odveden na ispitivanje u državno odvjetništvo.

U kaznenoj prijavi navedeno je da je državljanin Crne Gore (26) otkriven pošto su 6. studenoga 2012. policajci na području Vrgorca zaustavili osobni automobil kojim je upravljao osumnjičenik.

Zbog sumnje da je u automobilu droga, a na temelju naloga suca istrage Županijskoga suda u Dubrovniku, u posebno izrađenom dijelu pronađeno je 18 paketa s marihuanom, ukupne težine 15.616 grama.

Osumnjičeni državljanin Crne Gore prokrijumčario je marihuanu iz Crne Gore preko Bosne i Hercegovine u Hrvatsku. Namjera mu je bila drogu prodati na području Hrvatske. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter