Uniline započeo gradnju nove uprave zgrade

Gradilište nove poslovne zgrade Unilinea (N. LAZAREVIĆ)
Gradilište nove poslovne zgrade Unilinea (N. LAZAREVIĆ)

Najveća istarska i hrvatska turistička agencija, pulski Uniline, ovih je dana počela gradnju nove upravne zgrade, s prizemljem i još tri etaže od tri tisuće kvadrata bruto površine te velikim parkiralištem na Kaštanjeru, preko puta zgrade gdje je smješten Pet shop na pulskoj obilaznici. Predsjednik Uprave agencije Uniline Boris Žgomba već je ranije otkrio za naš list da je rok za useljenje krajem godine, a procjenjuju da će ih ova investicija u uredske prostore koštati između 10 i 12 milijuna kuna. Za nju su se odlučili jer im trenutni prostori nisu dovoljni.

Kako su tada pojasnili iz Unilinea, želja im je objediniti sve zaposlenike i operacije u Puli na jednom mjestu s obzirom da trenutno rade na tri različite lokacije. Planove već imaju i oko aktualne zgrade u centru grada gdje se trenutno nalazi uprava agencije te većina zaposlenika. Zgrada bi se preuredila u komercijalnu svrhu.

Uniline je lani po prihodima postao najveća turistička agencija u Hrvatskoj koja je premašila prihode dubrovačkog Atlasa te opatijske Katarina Line. Samo u Hrvatskoj zapošljavaju oko 200 djelatnika, s time da van Pule imaju predstavništva po cijeloj državi, te u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Kini te Tajlandu. Ove godine povrh toga otvaraju predstavništvo u Južnoj Koreji. Lani je Uniline imao 350 tisuća putnika, a ove godine predviđaju rast u apsolutnim financijskim pokazateljima od 14 posto. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter