Uniline povećao poslovne prihode za 31 posto


Pulska turistička agencija objavila je rezultat svog poslovanja u prvih šest mjeseci koji pokazuje da su u prvom polugodištu 2015. realizirani ukupni neto poslovni prihodi u iznosu od 105 milijuna kuna, što u odnosu na prošlogodišnjih 80 milijuna kuna, čini porast od impresivnih 31 posto.

U svom priopćenju pojašnjavaju da je porast prihoda u odnosu na proteklu godinu ostvaren uvođenjem novih poslova i projekata, dok su prihodi iz djelatnosti turizma stabilni i u blagom porastu u odnosu na prošlogodišnje. Ističu i da je kompanija osmišljavala sadržaje za pred i posezonu, pogotovo u segmentu sporta u kojem je realizirala projekte kao što su festival i kamp rukometa, karate kamp za mlade i druga sportska događanja.

Završili su i prvu fazu ulaganja u otvaranje azijskog tržišta te tvrde da s tog tržišta kompanija bilježi značajan porast prometa.

- Velike uspjehe bilježi i tim koji vodi tržište Europe, na kojem je bitna kreativnost u osmišljavanju posebnih programa prilagođenih zahtjevima gostiju. Pogođena poslovna politika tima zaduženog za rent-a-car poslovanje zaslužna je za zaista dobre ovogodišnje rezultate, priopćuju iz te tvrtke.

Broj je zaposlenih ostao na nivou prošle godine, a vele i da su se  intenzivno uključili i u državne programe zapošljavanja, tako  da je Uniline i ove godine angažiralo mladi kadar koji će steći iskustvo i znanje u agencijskom poslovanju.

Negativno im na poslovanje utječe politika oporezivanja prihoda PDV-om po stopi od 25 posto na sve usluge, koja agencije u odnosu na druge turističke djelatnike dovodi u nekonkurentan položaj. Ističu da bez većih korektivnih zahvata u poslovanju to direktno utječe na njihovu profitabilnost. Međutim, racionalizacijom poslovanja u prvom polugodištu 2015. godine, postignuto je povećanje dobiti za dva  milijuna kuna.

- Budući da smo suočeni sa značajnim promjenama u trendovima u turizmu i sa činjenicom da je klasična agencijska preprodaja u padu, zaista možemo biti zadovoljni polugodišnjim rezultatima. U nastavku nas očekuje, pored glavne sezone, veliki angažman kako bi posezona bila što uspješnija, te konstantan rad na podizanju profitabilnosti, izjavila je Elsa Trbulin, članica Uprave i direktorica odjela financija. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter