Uniline do kraja godine useljava u nove urede


Najveća istarska i hrvatska turistička agencije, pulski Uniline, prošle je godine proslavila 20 godina postojanja i još jednom se plasirala među sto najuspješnijih hrvatskih tvrtki. Za ovu su se lijepu obljetnicu nagradili novom poslovnom zgradom, koja ovih dana ubrzano raste uz pulsku zaobilaznicu. Radi se o zgradi s prizemljem i još tri etaže od 3.000 kvadrata bruto površine, te velikim parkiralištem, a smještena je iza zgrade gdje se smjestio Pet shop na pulskoj obilaznici.

Objediniti sve djelatnike

Kako saznajemo od predsjednika Uprave agencije Borisa Žgombe, zadali su si rok za useljenje krajem ove godine, a sama investicija u nove uredske prostore koštat će tvrtku između 10 i 12 milijuna kuna. Za nju su se odlučili jer im trenutni prostori u centru grada nisu dovoljni, ali i zato što su sada sve poslovne operacije ove tvrtke međusobno dislocirane.

- Građevinski radovi na poslovnoj zgradi kompanije započeli su u travnju tekuće godine, a izgradnja ide prema planu te bi do kraja godine trebali biti završeni svi radovi kada je planirano i kompletno useljenje. Trenutno smo u fazi izgradnje trećeg, ujedno i posljednjeg kata nakon čega slijede unutarnji radovi, postavljanje fasade te uređenje interijera i eksterijera. Bit će to moderna poslovna zgrada koja će na jednom mjestu objediniti sve djelatnike iz pulskih ureda, a u sklopu nove zgrade bit će smještena i turistička poslovnica te poslovnica Europcar rent-a-cara, rekao je Žgomba.

Planove već imaju i oko aktualne zgrade u centru grada gdje se trenutno nalazi uprava agencije te većina zaposlenika, te će ona nakon konačne odluke definitivno dobiti novu komercijalnu svrhu, u obliku hostela ili apartmana. Osim što će se širiti kadrovski, plan im je proširiti i poslovanje. To su najavili još 2016. godine, a ove godine startaju s novom djelatnošću - upravljanjem smještajnim jedinicama, što u svom vlasništvu, što u najmu. Počinju na domaćem terenu, a kasnije bi se širili i na Sloveniju.

Težili rastu i razvoju

U Unilineu su, kaže Žgomba, uvijek težili rastu i razvoju, a to nije moguće bez kontinuiranog ulaganja. Upravo su ulaganja, uz praćenje tržišta, razlog da promet i poslovanje ove tvrtke kontinuirano raste, uz naravno pozitivan financijski rezultat. Izuzetno im je bitna stručnost kadra, kao što oko kvalitete usluge nema kompromisa, što je vjerojatno i ključ njihovog planetarnog uspjeha. Naime, Uniline u Hrvatskoj zapošljava oko 200 djelatnika, a osim u Puli, imaju predstavništva po cijeloj državi, te u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Kini i Tajlandu, te planiraju otvoriti predstavništvo u Južnoj Koreji. (P. SOFTIĆ)

Podijeli: Facebook Twiter