Unikatne torbice Slavice Marin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaška galerija Marin otvorila je ovogodišnju izložbenu sezonu predstavljanjem najnovijih unikatno izradenih torbi, slika i objekata umjetnice Slavice Marin. Brojnoj okupljenoj publici predstavila ju je kustosica izložbe i voditeljica galerije Meduza u Piranu Nives Marvin.

Istaknula je da se autorica kreativno suocila s vrlo razlicitim i za likovno stvaranje nekonvencionalnim materijalima. Rucno izradene tekstilne tkanine, koje je oblikovala u ženske torbe, metal, staklo, istarska zemlja i druge tvari koje je našla u okolini u kojoj živi, uvijek su joj poticaj i izazov za nove interpretacije kojima ponekad dodaje i konkretnu funkcionalnost.



- Koncept mojih izložbi uvijek je isti - prirodni materijali i ekološka osviještenost. Volim raditi torbice, pravim ih godinama i to od recikliranih, odbacenih i prirodnih materijala, poput žica, metala, najobicnije plastike i platna. Savršen su spoj rucno radenih tkanina i banalne plastike koja se može naci na otpadu. Fascinira me ta vrijednost i s druge strane bezvrijednost materijala.

Izložbom sam povezala nove i stare radove - slike sam napravila prije cetiri mjeseca, dok su skulpture od metala i tikvi nastale prije godinu dana. Sad sam ih iskoristila kao držace za torbice, objasnila je umjetnica, koju uskoro ocekuju izložba u Beogradu sredinom travnja i još jedna u Sarajevu u lipnju.

Marin je vec desetak godina poznata likovnoj publici Hrvatske, Slovenije i Italije. Kroz svoj likovni rad realizirala je niz slika, skulptura, objekata instalacija i performansa; sudjelovala je na 40 skupnih i organizirala 17 samostalnih izložbi. Njena specificnost jest da u svim poljima na kojima izražava svoj umjetnicki dar, bilo da je to slikarstvo, kiparstvo ili modni dizajn uspostavlja tijesni kontakt s prirodom. (Napisala i snimila T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter