Unatoc zabrani i dalje se gradi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoc gradskoj odluci o zabrani gradnje za vrijeme ljetnih mjeseci koja je zaustavila i gradnju Maistrinog hotela Lone, upravo u tom dijelu grada, nedaleko od hotela Eden, u Ulici Luje Adamovica privatnik je nastavio s gradnjom.

Od procelnika za komunalne djelatnosti Dragana Poropata saznajemo da se investitor, tvrtka Providus, oglušila na nalog da u roku od tri dana ocisti gradilište i prekine gradnju pa im je jucer izdan prekršajni nalog i kazna od šest tisuca kuna.

Na buku su se s pravom žalili susjedi koji u tom dijelu grada iznajmljuju sobe i apartmane turistima. Njihov je zakljucak bio da ce ukoliko to Grad ili netko odgovoran ne ucini i zatvori gradilište to uciniti sami.

Mišljenja su da bi sanitarni i gradevinski inspektor trebali zatvoriti gradilište, odnosno izmjeriti buku, jer ne poštuju uvjete koje su dobili za suglasnost na gradnju.

Poropat nam je kazao da Grad nema ovlasti zatvoriti gradilište, vec samo izdati prekršajni nalog, no iako su kazne izdane, vlasnik, odnosno graditelji, su i u petak bili na gradilištu.


Podijeli: Facebook Twiter