Unatoč vrućini vježbali za gimnazijalke


Unatoč iznimno visokim temperaturama zraka, čak i u 18 sati kad je započeo, uspješno je održan Fitness day na Saccorgiani (plaži između Zlatnih stijena i Verudele), u organizaciji Aerobic i pilates studija Pump'n'Jump. Uobičajeno, voditeljice ovog studija Fitness day provode u povodu obilježavanja Međunarodnog dana sporta, a redovito je humanitarnog karaktera.

Tako je bilo i ovog puta, vježbačice su dobrovoljnim prilozima odlučile pomoći atletičarkama pulske Gimnazije koje prikupljaju novac za odlazak na Svjetsko natjecanje u Kinu. Podsjetimo, radi se o sedam učenica atletske ženske ekipe Gimnazije koje su izborile odličan plasman na županijskom i državnom natjecanju te ostvarile mogućnost sudjelovanja na Svjetskom školskom prvenstvu u atletici koje će su od 27. lipnja do 2. srpnja održati u kineskom gradu Wuhanu. Vježbanja na otvorenom prihvatile su se istinske zaljubljenice sporta, pa im ni vrućina nije toliko smetala.

Ipak, planirana četiri programa odrađena su u nešto skraćenoj verziji. Kroz zabavu, smjeh i znoj, pod vodstvom iskusnih trenerica i uz dobru glazbu odradile su Body attack kao kondicijski trening, zatim plesni program Dance&Fun uz jednostavne plesne korake, funkcionalni trening i za kraj se relaksirale uz Body Balance.

Podršku je uključivši se u vježbanje iskazala i profesorica Đenifer Blarežina pod čijim će vodstvom atletičarke putovati u Kinu, te se zahvalila na pomoći i potpori. (S. R. S.) 


Podijeli: Facebook Twiter