Unatoc dugu ureduju okoliš OŠ Veli Vrh

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Agrofarmacija, tvrtka Dubravke Orlic Bašlin, clanice IDS-a koja je 2005. bila i na gradskoj listi IDS-SDP, a koja vec više od dvije godine ne ispunjava svoje obaveze prema radnicima, kao i samoj državi, te protiv koje se još uvijek vodi postupak na sudu zbog slucaja bespravno izgradenog staklenika za što je korišten falsificirani službeni dokument o suglasnosti Grada Pule, angažirana je za posao uredivanja okoliša novoizgradene Osnovne škole Veli Vrh.

Unatoc višemilijunskim dugovanjima Agrofarmacije koja, prema zadnjim podacima kojima raspolažemo iz ožujka ove godine, iznose tri milijuna kuna, ova tvrtka, ocito, i dalje nesmetano radi, dapace cesto zahvaljujuci poslovima koje dobiva u suradnji s lokalnom vlasti.

U Gradu Puli vele da nisu upoznati s tim da tvrtka Agrofarmacija ureduje okoliš škole Veli Vrh. "Sve unutar ograde koja okružuje novoizgradenu osnovnu školu, vrtic i mjesni odbor obavlja tvrtka Strabag koja je dobila posao na javnom natjecaju za gradenje, uredenje i okoliš", kazao je Erik Lukšic, nadležni procelnik.

U ovoj zagrebackoj tvrtki nisu željeli ni potvrditi ni negirati jesu li sadnju stabala povjerili tvrtki Agrofarmacija. Na naše pitanje jesu li im iz Grada sugerirali koga da angažiraju, kazali su da je sve ucinjeno regularno putem natjecaja te da se dolaskom na teren možemo sami uvjeriti tko ureduje okoliš.

I zaista, kamion Agrofarmacije vec je danima parkiran pored ograde osnovne škole na Velom Vrhu, a radnike ove tvrtke zatekli smo kako sade stabla uokolo velebne gradevine. Pitamo jednog od njih jesu li placeni za svoj rad te imaju li ugovore o radu. - Sve je regularno i svima se placa, veli nam.

Ono što zbunjuje je to da je vlasnica tvrtke prije nepuna tri tjedna za naš list izjavila da su zbog financijske situacije u Agrofarmaciji, gdje je nekoc radilo 30 radnika, sada zaposlena svega dva, no ispred škole smo ih zatekli najmanje pet.

Orlic Bašlin je na naš upit tek kratko kazala da više ne želi ništa komentirati. Prethodno je u nekoliko navrata isticala da je njeno poslovanje namjerno uništeno kada su joj srušili staklenik, nakon cega je bila u nemogucnosti podmiriti sve obveze, izmedu ostalog i place radnicima. (M. JERIN)

OPŠIRNIJE U  TISKANOM IZDANJU OD UTORKA

 


Podijeli: Facebook Twiter