UN-ovo osoblje napustilo Libiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvanaest clanova osoblja misije Ujedinjenih naroda u Tripoliju napustilo je u nedjelju Libiju zbog nemira u glavnome gradu, objavljeno je u nedjelju iz UN-ova sjedišta u New Yorku.

Osoblje UN-ove misije u Tripoliju napustilo je zemlju nakon napada prosvjednika na zgrade britanskog i talijanskog veleposlanstva u tom gradu. Napadi su izvedeni nakon NATO-ovih zracnih napada u subotu u kojima su, prema službenim libijskim izvorima ubijeni sin libijskoga vode Moamera Gadafija i njegovo troje unucadi.

"U Tripoliju su nastali nemiri i osoblje misije odlucilo je napustiti grad", izvijestila je glasnogovornica UN-ova Ureda za koordinaciju humanitarnih pitanja Stephanie Bunker. Prema medijskim izvješcima, uredi misije UN-a u Tripoliju opljackani su i devastirani u noci na nedjelju, no u UN-ovu priopcenju nema potvrde te informacije.

U priopcenju se navodi da ce medunarodno osoblje UN-a podrucje zapadne Libije do daljnjega pokrivati iz susjednoga Tunisa. UN ima svoj ured i u Bengaziju, u istocnom dijelu Libije, no ova se odluka ne odnosi na njih, kazala je Bunker. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter