Umro Robert Ettinger

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fizicar Robert Ettinger, pionir krionickog pokreta, preminuo je u subotu u 92. godini života, a njegovo je tijelo pohranjeno u Krionicki institut, u nadi da ce mu medicinska tehnologija omoguciti da jednog dana ponovo živi.

Njegovo tijelo je 106. po redu uronjeno u tekuci dušik i smrznuto na minus 196 Celzijevih stupnjeva. Tijelo mu pociva uz tijela njegove majke Rhee i dviju supruga, Elaine i Mae. Ettinger je Krionicki institut osnovao 1976. godine u predgradu Detroita.

"Moj je otac posvetio život tome da svojoj obitelji, prijateljima i drugima omoguci da se vrate i ponovo žive. Hoce li to postici, nitko sada ne zna, ali mislim da ima puno izgleda", rekao je Ettingerov sin David. Krionicki institut naplacuje 28.000 dolara za pripremu tijela za duboko smrzavanje.

Robert Chester Wilson Ettinger, koji je 1962. napisao smiono djelo "The Prospect of Immortality", predvodio je borce protiv smrti. Prvo ljudsko bice cije je tijelo Ettinger naglavacke spustio u spremnik pun dušika bila je njegova majka.

U zgradi na adresi 24355 Sorrentino Court smješteni su, osim pokojnika odnosno pacijenata, kako ih u institutu zovu, i kucni ljubimci i uzorci ljudskog tkiva.


Podijeli: Facebook Twiter